OK
×
Actievoerder
Vera Eliens

Vera neemt waar

Welkom op mijn site! Hier kunt u mijn blog met informatie over mijn werk als mensenrechtenwaarnemer in Mexico volgen. Vanaf 1 juli 2014 ga ik werken in San Cristóbal de las Casas in de deelstaat Chiapas in het zuiden van Mexico. Deze regio wordt hoofdzakelijk bewoond door indígenas (inheemse bevolking) en is rijk aan natuurlijke bronnen, zoals olie en vruchtbare grond. De Mexicaanse regering wil deze grond graag gebruiken en probeert dan ook de inheemse bevolking te verdrijven. Dit gebeurt door middel van omkoping, bedreiging en geweld. Om deze situatie te verbeteren is de Mexicaanse mensenrechtenorganisatie FrayBa opgericht, die schendingen van mensenrechten rapporteert, rechtszaken aanspant tegen de regering en de bevolking rechtsbijstand biedt. De organisatie richt zich niet alleen op de gevolgen, maar ook op de preventie van schendingen van mensenrechten. Dit gebeurt in de eerste plaats door buitenlandse waarnemers naar dorpen te sturen als de bevolking hierom vraagt. Zolang er buitenlandse waarnemers in de betreffende gebieden aanwezig zijn, zal er niet tot actie worden overgegaan. De regering wil slechte publiciteit immers voorkomen. Zo kan de bevolking verder gaan met haar dagelijkse bezigheden zonder bang te hoeven zijn in de problemen te komen. In de tijd dat ik in Chiapas verblijf, ben ik als waarnemer aanwezig in dorpjes in de omgeving van San Cristóbal. Daarnaast ben ik werkzaam op het kantoor van FrayBa. Op deze site plaats ik regelmatig blogs over mijn werk, wat ik meemaak en informatie over de situatie in Chiapas. Wilt u de organisatie in Mexico en mij steunen in de strijd tegen mensenrechtenschendingen, dan kunt u via deze site ook een donatie doen. Uw donatie komt volledig ten goede aan het project.
Mensen met een Missie logo 2

Mensen met een Missie

Overal waar onrecht heerst en waar ongelijkheid leidt tot het uitsluiten van mensen, staan mensen op die geloven in verandering. Mensen die zich niet zomaar neerleggen bij onrechtvaardige situaties. Mensen die iets willen doen aan de misstanden die zij om zich heen zien gebeuren.

Zij inspireren mensen in hun gemeenschappen om zich samen in te zetten en samen het verschil te maken. Mensen met een Missie steunt deze mensen in Afrika, Azië en Latijns- Amerika in hun dagelijkse strijd tegen armoede, onrecht en geweld. Mensen met een ideaal en met een passie. Mensen met een missie.

Echte veranderingen komen van onderop en beginnen in de lokale gemeenschappen. Daarom steunt Mensen met een Missie kleinschalige initiatieven die in de gemeenschappen zelf in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ontstaan. Op die manier bouwen we aan een wijdvertakt en ijzersterk netwerk van mensen die aan de begin staan van veranderingen. Voor verandering heb je elkaar nodig.

Mensen met een Missie richt zich daarom op de kracht van lokale gemeenschappen. Dit doen wij al sinds 1931.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 3.375 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
100%
26

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Vera Eliens
Vera Eliens

€ 3.375,23 opgehaald