OK
×

Vakantiereis voor mensen met een verstandelijke beperking

Beste mensen,

Even voorstellen….

Onze Stichting d'r Uit uit Roden, gemeente Noordenveld, (www.stichtingdruit.nl) organiseert om de drie jaar een vakantiereis voor een vaste groep mensen met een lichte verstandelijke beperking. Na onze laatste reis in 2017 en een wegens corona geannuleerde reis in 2020, zullen wij dit jaar in oktober a.s. opnieuw een vakantiereis organiseren. De bestemming is het Sauerland in Duitsland. Wij verwachten zo’n 30 á 35 deelnemers te mogen begeleiden met 5 vrijwilligers. De inschrijving loopt nog tot eind mei, en tot nu toe hebben zich 30 deelnemers gemeld. Omdat wij de kosten voor onze deelnemers niet te hoog willen laten oplopen zijn wij op zoek naar sponsoren cq. fondsen. De deelnemers betalen per persoon al een forse eigen bijdrage. Die is net voldoende om de reiskosten en de accommodaties te kunnen betalen. 

Samen op reis

Om de 2 tot 3 jaar wordt er een meerdaagse reis gemaakt, soms in eigen land, maar vaak ook in het buitenland. In de tussenliggende jaren worden dagtochtjes gemaakt. De reisbestemming wordt samen met de deelnemers bepaald. Zij zoeken ook zelf actief naar uitjes, eetgelegenheden en bezienswaardigheden. Onze laatste reis hebben we gemaakt in 2017 naar Zeeuws-Vlaanderen. De jaren daarvoor zijn we o.a. in Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Engeland geweest. De deelnemers maken na afloop van alle reizen (onder begeleiding) een mooi reis- en fotoverslag, dat we als aandenken aan hen verstrekken.

Tijdens een meerdaagse reis worden er in vakantieparken huisjes gehuurd waar we in kleine groepjes in verblijven. De groep vermaakt zich prima en er is veel tijd om elkaar beter te leren kennen en vriendschappen te sluiten. Onze reisjes blijken veel positieve invloed te hebben op het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde van de deelnemers. En dat is waar we het voor doen.......

Reden voor deze actie…

Uiteraard betalen de deelnemers zelf mee aan de uitstapjes. Zij hebben allemaal een eigen  inkomen. Maar de kosten voor zo’n reis zijn hoog, en hun inkomen is dat niet. Daarom hebben we regelmatig met succes een beroep gedaan op goedwillende organisaties om bij te springen. Dat hebben we dit jaar ook weer gedaan. Deze keer maken we echter ook gebruik van de mogelijkheid die crowdfunding  biedt.

Wat zijn onze wensen, waar gaat het om?

Wij zijn een  groep van rond de 35 personen met een (licht) verstandelijke beperking, plus begeleiding van 5 à 6 personen. De meeste groepsleden zijn niet gewend om met anderen in één huis te verblijven, dus er moet voldoende leef- en bewegingsruimte zijn voor iedereen. Dat betekent, dat we voldoende huisjes moeten reserveren, zodat een aantal een eigen slaapkamer kan hebben. Daarnaast willen we onze deelnemers laten kennismaken met mensen buiten hun eigen beperkte kringetje. We bezoeken ook altijd een museum / evenement / historische gebouwen, iets wat de deelnemers uit eigen beweging niet zo snel zullen doen.

Anoniem

€ 50

15-07-2023

Anoniem

€ 25

03-06-2023

Anoniem

€ 25

03-06-2023

S. !!!

Ik wens jullie heel veel plezier op reis in Duitsland.

€ 20

01-06-2023

H. de Vries en Siegers

Mooi initiatief. Leuk zo'n reisje naar Duitsland.

€ 25

02-05-2023

Anoniem

€ 50

02-05-2023

Anoniem

€ 25

27-04-2023

M. Kern

Succes met deze actie. De deelnemers kijken er naar uit om weer samen op pad te gaan. Prachtig initiatief!!

€ 25

27-04-2023

1
2
dakje met Geef-logo
€ 1.445 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.500
waarvan € 345 via Geef.nl
26%
12

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting d'r Uit

Delen

Aan wie wil je doneren?
×