OK
×
Actievoerder
Ramona en John

Triathlon voor Parkinson

Maart 2021 krijgt John Greeve de diagnose: de ziekte van Parkinson.  Een enorme klap voor een man die nog midden in het leven staat. Met een papieren pamflet over Parkinsonisme in de ene hand en een doosje medicijnen in de andere wordt hij naar huis gestuurd. En nu? De periode na de diagnose blijkt een flinke zoektocht. Mentaal vergt de ziekte veel van een mens. Ondanks de liefdevolle steun van vrienden en familie wordt de steun van lotgenoten gemist. Er moeten toch meer mensen in het Westland zijn die hier doorheen gaan? Fysiek werkt de ziekte net zo hard op het lichaam. De bekende trillende arm wordt zo veel mogelijk verborgen gehouden door een hand in de broekzak. Daarbij is er nog steeds weinig bekend over de do’s en don’ts van de ziekte. De ziekte van Parkinson volgt bij een ieder een ander pad en er is weinig bekend over de gebaande wegen.

Hier willen wij verandering in brengen. Door het starten van een inzamelingsactie onder de naam Triathlon voor Parkinson willen wij meer naamsbekendheid geven aan de ziekte en geld inzamelen voor onderzoek en bewustwording. Als tegenprestatie gaan wij een Triathlon doen.

Op zaterdag 20 augustus 2022 springen wij in het water bij Ouderkerk. In totaal gaan we 750 meter zwemmen, 20 kilometer wielrennen en 5 kilometer hardlopen, beter bekend als de sprint afstand.

Wil jij ons helpen? Doneren kan hieronder! 

Heb je een vraag, tip of heb je zin mee te doen? Mail dan naar parkinsonwestland@outlook.com of volg ons op Instagram of Facebook 

ParkinsonNL logo 2

ParkinsonNL

ParkinsonNL verlegt grenzen in het leven van mensen met parkinson. En dat is nodig want parkinson is de snelstgroeiende hersenaandoening in Nederland. Met zeer ingrijpende gevolgen voor wie aan deze progressieve ziekte lijdt, maar ook voor familie en geliefden.

Doe mee en draag bij aan onderzoek, innovatie en voorlichting. Zodat ieder mens zo goed mogelijk kan leven. Uiteindelijk gaan we voor een wereld zonder parkinson. Parkinson stoppen begint nu. Daar staan wij voor als ParkinsonNL.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 13.130 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 12.700 via Geef.nl
131%
194

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Ramona  en John
Ramona en John

€ 12.700 opgehaald