OK
×
Actievoerder
Henk Timmerman

Draag bij aan een tractor voor zorgboerderij de Gouden Zon

De Gouden Zon en permacultuur

De Gouden Zon is een leef- en werkgemeenschap in Borger (Drenthe) voor mensen met en zonder beperking. De bewoners en de andere leden van de werkgemeenschap verzorgen samen met de begeleiders de dieren (paarden, koeien, schapen, varkens en kleinvee), moestuinen, akkertjes, voedselbos en het bijbehorende land (ca. 4 ha). Wij werken vanuit de visie van de permacultuur. Dit is een manier van ontwerpen en onderhouden van duurzame ecosystemen, waarin we meewerken met de natuur. Zo proberen we samen en ieder naar eigen mogelijkheden de wereld een stukje  duurzamer en mooier te maken. Iedereen op De Gouden Zon draagt hier zijn steentje aan bij. Het geeft ons een trots  en fijn gevoel dat we dit samen kunnen neerzetten. Praktisch brengt het ons  onder andere heerlijke gezonde groenten, fruit, noten en honing. De dieren mogen hun hele leven bijdragen aan de ecosystemen van De Gouden Zon en worden niet voor consumptie gebruikt. Meer weten? Kijk op www.degoudenzon.net

De tractor

Binnen de permacultuur wordt zo weinig mogelijk met machines gewerkt, maar voor het echte zware werk is toch geregeld een tractor nodig. De twee oude tractoren van De Gouden Zon zijn onlangs afgekeurd en kunnen niet meer worden gerepareerd. Ze moeten vervangen worden door één  goede, tweedehands tractor die weer tenminste  10 jaar mee kan. Kosten naar schatting ongeveer € 7.500. Helaas is de laatste jaren van overheidswege sterk bezuinigd op de bijdragen voor begeleiding en daarom kan De Gouden Zon dit bedrag nu niet opbrengen.

De Vrienden van De Gouden Zon

De Vrienden van De Gouden Zon is een stichting die de bewoners financieel ondersteunt voor zaken die niet tot de reguliere zorg worden gerekend. Meer informatie kunt u vinden op www.vriendenvandegoudenzon.nl. Helaas is ook het budget van de stichting lang niet toereikend voor deze uitgave, maar de Vrienden willen zich wel inspannen om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen en te schenken aan De Gouden Zon.

Daarom doen wij een beroep op u om ons te helpen een tractor aan te schaffen voor de Gouden Zon.  

Namens alle bewoners, begeleiders en Vrienden van De Gouden Zon:

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

H. Timmerman

€ 10

Gisteren

Anoniem

€ 10

Gisteren

C. de Ruiter

Mooie actie.

€ 200

Gisteren

P. Houtzagers

Sympathiek doek!

€ 200

2 dagen geleden

H. Timmerman

Ik hoop dat het lukt

€ 100

3 dagen geleden

dakje met Geef-logo
€ 520 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 7.500
6%
5

donaties

141

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Henk Timmerman

€ 520 opgehaald