OK
×
Actievoerder
cerise Tete

To be Worldwide in Ghana

Ik heb de smaak te pakken! Na vorig jaar enkele maanden in Afrika te zijn geweest, ga ik begin oktober weer terug. Deze keer ga ik echter voor 8 maanden naar Takoradi in Ghana. Ik ga daar aan de slag voor de stichting To Be Worldwide, een stichting die ernaar streeft om kinderen alle kansen en mogelijkheden te bieden voor een zo goed mogelijke opleiding. Vorige keer kreeg ik veel reacties op mijn blogs en hoorde ik van verschillende mensen dat ze graag wat hadden gedoneerd om nog meer mogelijk te maken voor de mensen daar. Daarom heb ik besloten deze keer wel een sponsoractie op te zetten. Met dit geld kunnen er nieuwe dingen worden aangeschaft in het centrum, of kunnen leuke en educatieve activiteiten voor de kinderen worden georganiseerd. Natuurlijk zal ik iedereen via een nieuw blog op de hoogte houden van mijn avonturen, dus je kan meteen terug lezen waar het geld aan wordt besteed.
To Be Worldwide (Stichting) logo 2

To Be Worldwide (Stichting)

To Be Worldwide ziet het als haar missie kinderen in ontwikkelingslanden te helpen vaardigheden te ontwikkelen waarin het reguliere onderwijs ter plekke (nog) niet kan voorzien. Vaardigheden die bijdragen aan een betere toekomst en het ontwikkelen van de eigen gemeenschap.

 Zij doet dit door Educational Resource Centres te bouwen met een kinderbibliotheek en faciliteiten voor computertraining en daarbij een uitgebreid, op lokale behoeften afgestemd activiteitenprogramma op te zetten. Alles gericht op de leergierigheid; met het doel middelen en mogelijkheden te bieden, te inspireren en te stimuleren zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen!

De vaardigheid om kansen te zien en te benutten is een voorbeeld van een ontwikkeling die ontstaat bij kinderen die in ons centrum o.a. aan activiteiten en leesprogramma’s deelnemen en computercursussen volgen. Via het internet hebben ze toegang tot veel meer informatie om hun opleiding te ondersteunen (o.a. e-learning materiaal in het Centrum) en voort te zetten. Ook toegang tot het voorgezet onderwijs wordt hierdoor makkelijker.

Op dit moment hebben wij in ons Centrum, het Takoradi Educational Resource Centre in het westelijke deel van Ghana reeds 13’000 kinderen geregistreerd die gebruik hebben gemaakt van het Centrum. Jaarlijks komen daar nu bijna 1000 kinderen bij. Dit Centrum werd in 2004 geopend. To Be Worldwide werkt nauw samen met de Ghana Education Services waardoor het mogelijk is voor scholen in de omgeving om gebruik te maken van onze faciliteiten gedurende schooltijden.

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
opgehaald van
10%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie