OK
×
Actievoerder
Jill Holterman

Take me to Paris

Mijn naam is Jill Holterman en ik ben een Nederlandse langeafstandsloopster met een Olympische droom.

In de afgelopen jaren heb ik mooie prestaties neergezet op nationaal niveau, maar het is mijn droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Om deze droom na te jagen heb ik per 1 september 2019 het rigoureuze besluit genomen om mijn baan op te zeggen en mij volledig op de sport te richten. Werken kan ik immers nog mijn hele leven, maar op topniveau hardlopen is nu of nooit.

De eerste resultaten waren direct veelbelovend. Op 8 maart 2020 kwalificeerde ik mij voor het Europees Kampioenschap halve marathon met een PR van bijna 2 min op de halve marathon (1:11'41). Helaas duurde het niet lang voordat dit EK werd afgelast vanwege de wereldwijde COVID-19 pandemie.

Hoewel deze pandemie er dus voor zorgde dat mijn eerste belangrijke (tussen)doel kwam te vervallen, gaf het mij ook een kans. Door het uitstellen van de Olympische Spelen van Tokio besloot ik een gokje te wagen en te debuteren op de marathon. Op 6 december 2020 heb ik mijn eerste marathon gelopen in een mooie tijd van 2:34'52 en dat smaakte absoluut naar meer!

Op 18 april 2021 besloot ik daarom de stoute schoenen aan te trekken en vol voor de Olympische limiet te gaan. Met succes, want ik kwam over de finish in een tijd van 2:28'18! Een enorme verbetering van mijn persoonlijke record en tevens 12 seconden onder de tijd die in Nederland vereist is voor de Olympische Spelen.

Na een uitdagende voorbereiding mocht ik op 7 augustus van start tijdens de Olympische Spelen van Tokio. Het wedstrijdverslag van deze unieke ervaring kun je hier teruglezen. Het mag duidelijk zijn dat ik na mijn eerste Olympische ervaring nog vol met ambitie zit en ik de komende jaren in teken zal blijven zetten van de sport.

Het jaar na de Olympische Spelen mocht ik wederom Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in München. Na het behalen van een 21e plek besloot ik dat er nog een tandje bij moest om mij te kwalificeren voor Parijs. Ik vertrok op diverse trainingsstages in voorbereiding op de marathon van Sevilla op 19 februari. Ik verbleef vier weken in St. Moritz, zes weken in Kenia en vijf weken in Portugal. Of dit gaat leiden tot opnieuw Olympische kwalificatie weet ik niet, maar ik weet wel dat ik er alles aan heb gedaan.

Met dank aan sponsoren heb ik een hoop kunnen bereiken, maar helaas zijn de kosten nog altijd hoog. Om mijn plannen richting Parijs te kunnen blijven volgen en sportief de beste keuzes te blijven maken kan ik best een beetje hulp gebruiken!

Wat heb ik dan nodig?

Om te kunnen schitteren in Parijs, zal ik niet alleen mijn tijd moeten investeren maar ook financieel moeten investeren in diverse trainingsstages en -faciliteiten. Denk hierbij aan de kosten van mijn trainingskampen (Zwitserland, Portugal en Kenia), maar ook de kosten voor andere trainingsfaciliteiten en mijn begeleidingsteam.

Inmiddels is deze donatiepagina een doorlopende donatiepagina geworden, waarbij alle hulp van harte welkom is!

Alle gedoneerde bedragen zullen exclusief voor het beoefenen van de sport gebruikt worden. Mocht er meer worden opgehaald dan het streefbedrag dan zal dit apart worden gezet voor de opvolgende jaren.

Ik kan niet wachten om mijn droom na te gaan jagen, dus zal er dan ook  alles aan doen om deze waar te maken. Ik hoop dat jullie bereid zijn mij te steunen, of anders te volgen op social media. Zodat jullie kunnen meegenieten van dit nu al fantastische avontuur.

Liefs, Jill

 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 3.760 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
37%
74

donaties

43

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: J.R. Holterman

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Jill Holterman
Jill Holterman

€ 3.760 opgehaald