OK
×
Actievoerder
Alice Noirot

Taalles voor vluchtelingstudenten

In 2015 keken wij als een groep studenten van het Amsterdam University College toe hoe 1.2 miljoen vluchtelingen Europa binnen kwamen en overheden onbekwaam leken om basisvoorzieningen aan te bieden aan deze groep. Als reactie op de op dat moment verergerende vluchtelingen crisis ontstond in januari 2016 Stichting Right2Education. Nu, 4 jaar later, hebben wij meer dan 300 studenten verwelkomt in zowel onze Nederlands als onze Engels lessen. Onze studenten staan voorop en wij proberen in te spelen op hun wensen en ideeën.

De afgelopen jaren hebben veel van de vluchtelingstudenten aangegeven op de korte termijn door te willen stromen naar universitaire studies of de arbeidsmarkt waar een bepaald niveau Engels verwacht wordt. Om binnen te komen bij zowel studies als banen moeten deze studenten veelal over een officieel certificaat van instituten zoals Cambridge, IELTS of TOEFL beschikken dat hun Engels niveau erkent. De examens om deze te verkrijgen zijn echter prijzig en kunnen op lopen tot 300 euro per student.

Dit is waar Stichting Right2Education een rol wil spelen door een nieuwe cursus IELTS Preparation Course aan te bieden voor vluchtelingstudenten in de leeftijdscategorie 18-28 jaar die een duidelijk beeld hebben van wat zij in de nabije toekomst willen bereiken of beginnen. Aan het einde van de cursus willen wij als organisatie de vluchtelingstudenten de mogelijkheid geven een IELTS-examen te maken om zo hun doorstroom naar een studie of de arbeidsmarkt te mogelijk te maken.

Help Stichting Right2Education met dit project! Steun vluchtelingstudenten met de ontwikkeling van het nieuwe lesprogramma en geef hen kans op een betere toekomst. 

Stichting Right2Education logo 2

Stichting Right2Education

Stichting Right2Education draagt bij aan de integratie van jonge vluchteling-studenten in de Nederlandse academische omgeving door het aanbieden van Nederlandse en Engelse taallessen en het organiseren van culturele, sociale of leerzame activiteiten. De stichting vindt het belangrijk dat vluchteling-studenten met Nederlandse en internationale leeftijdsgenoten in contact komen en een goede begeleiding van het leerproces krijgen. Daarom wijst de stichting iedere vluchteling-student een 'buddy' toe, een student die 24/7 klaar staat om vragen te beantwoorden, te helpen met huiswerk of gewoon gezellig wat af te spreken. Uit deze samenwerking ontstaan regelmatig hechte vriendschappen. Zo kan iedereen profiteren. Een nieuwe toekomst begint bij Stichting Right2Education.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.880 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.500
75%
19

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Alice Noirot
Alice Noirot

€ 1.880,93 opgehaald