OK
×
Actievoerder
Stichting Walk On

Stichting Walk On - 4 Mijl - Dennie Jager

Op zaterdagavond 18 oktober 2014 reed ik op mijn brommer naar huis. Het bijbaantje in de bloemen zat erop. Ik was bijna thuis toen ik in een straatje van rechts de koplampen van een auto zag. Ik kon er nog makkelijk voor langs, maar keek toch over mijn schouder, daardoor veranderde ik van richting, knalde tegen een stoep, vloog over mijn stuur en zo met mijn lichaam tegen een kastje van een provider.

Zelf kan ik mij nog weinig herinneren van de klap. Alles ging zo snel dat mijn hersenen de situatie niet konden plaatsen. Ik kan mij nog een paar dingen herinneren: het rijden op de brommer, een harde klap op mijn hoofd, de mensen die geschokt om mij heen stonden. Ik kan nog vaag horen: ‘hou zijn hoofd vast hij heeft zijn nek gebroken en iemand bel 112!’ Twee ambulances en een traumahelikopter verschenen snel ter plekke. Ik word voor mijn gevoel in een formule 1-snelheid met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. En toen werd alles zwart......

'Gelukkig, hij is wakker', is het eerste wat ik hoorde. Ik wist niet meer welke dag het was, waar ik was en hoe ik daar kwam, maar ik dacht al snel aan Avebe, waar ik als MBO-student in mijn examenjaar stageliep. Ik zag vaag mijn moeder en zei gelijk: 'Je moet Mark bellen, want ik kom maandag niet op het werk'. Al snel werd mij verteld dat ik een dwarslaesie had. En dat mijn leven op dat moment er heel anders uit ging zien voor mij.

Ze zeggen dat je na zo'n crash drie dingen moet doen: accepteren, ermee leren omgaan en doelen stellen. Maar accepteren, dat kan ik niet. Ik heb maar één doel: ik wil weer lopen. Wat mogelijk is! Je googlet je suf, op zoek naar een oplossing. Gelukkig zijn er hoopvolle onderzoeken gaande naar herstel van een dwarslaesie, maar dat kan nog een poosje duren. Er is een alternatief om te kunnen lopen, namelijk een exoskelet. Een robotpak wat voor jou loopt. Vandaar dat ik ook ambassadeur ben geworden voor de stichting Walk On. Omdat ik geloof dat mensen met een dwarslaesie ooit weer kunnen lopen.

 

Lopen voor het goeie doel!

Stichting Walk On is dit jaar het goede doel geworden van de 4 Mijl van Groningen. Een geweldige kans om het exoskelet bekender te maken bij de mensen en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een tweede exoskelet, waar we meer mensen met een dwarslaesie de kans kunnen geven om weer te gaan lopen.

Ik heb voor mezelf het doel gesteld om de 4Mijl4You van Groningen deels te gaan lopen in een exoskelet. Hierin wil ik stichting Walk On helpen met het realiseren van het tweede exoskelet, omdat ik uit ervaring weet hoeveel het exoskelet voor mij heeft betekend. Hiervoor is dus geld nodig en daar loop ik voor!

 

Dennie Jager

Stichting Walk On logo 2

Stichting Walk On

Stichting Walk On: “Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen!” 
 
Elk jaar staat bij de 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal dat een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is het goede doel: Stichting Walk On waar Dennie het gezicht van is. Dennie kan zijn benen niet meer bewegen door een ernstig brommer ongeluk. De toen 18-jarige voetballer liep een dwarslaesie op en zat ineens aan een rolstoel gekluisterd. Ooit weer kunnen lopen was zijn doel.  
 
Dennie loopt momenteel weer door middel van een exoskelet en begeleid door professionele fysiotherapeuten.  
 
Goede doel
Vrijwel iedereen kent de gezondheidsrisico’s van een zittend beroep, maar sta je wel eens stil bij de risico’s van een zittend leven? Mensen met een dwarslaesie zijn door dit letsel aan hun rolstoel gekluisterd, maar in veel gevallen is een volledig zittend leven helemaal niet noodzakelijk.  
 
Stichting Walk On zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen doormiddel van een exoskelet en onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. De gezondheidsvoordelen zijn zowel lichamelijk als mentaal enorm. Om dit te bewerkstelligen is er voor de aanschaf van dit robotpak veel geld nodig. Geef om elke stap en laat mensen met een dwarslaesie weer lopen. 
 
Kom in actie! 
Jij kunt de Charity Run deelnemers en andere geïnteresseerde deelnemers ondersteunen door middel van een donatie via deze site geef.nl. Daarnaast kun je bij je inschrijving voor de 4Mijl4You of de 4 Mijl van Groningen meteen een vrijwillige donatie doen of een super handige sneldrogende sporthanddoek bestellen.  
 
Tijdens de twee hardloopevenementen zullen er collectanten aanwezig zijn, zodat ook hier door de toeschouwers een donatie gedaan kan worden aan de hand van contant geld of door de QR code te scannen doneert u meteen €3,- aan Stichting Walk On.  
 
 
Doneren kan ook rechtstreeks via: 
IBAN: NL23 INGB 0007 0898 21 onder vermelding van actie 4 Mijl. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.110 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
111%
34

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Stichting Walk On

€ 1.110 opgehaald