OK
×

Stichting La Sonrisa Naranja

Fundación La Sonrisa Naranja

De stichting Sonrisa Naranja is in 2008 opgericht door de Nederlandse dokter Els van der Linden en haar Ecuadoraanse man Gonzalo Bonilla. De medische kliniek van de stichting bevindt zich in een van de buitenwijken van Guayaquil, wat wordt gezien als een ontwikkelingswijk waar veel gezondheidsproblemen ontstaan door gebrek aan hygiëne, gebrek aan geld voor zowel medische consulten, onderzoek en behandeling en gebrek aan goede voorlichting.

Een belangrijk aspect van de kliniek is om sociale projecten op te zetten. Er valt hier heel erg veel te winnen op het gebied van preventieve gezondheid. Veel ziektes of problematische situaties ontstaan hier namelijk door een gebrek aan informatie, en niet door onwil van de patiënten.

Na de pandemie kunnen deze projecten eindelijk weer opgezet worden. Zo wordt er elke maand gratis maandverband uitgedeeld om te voorkomen dat jonge meiden noodgedwongen thuis moeten zitten en daarmee een leer- en ontwikkelingsachterstand oplopen. Daarnaast lopen er projecten voor eenzame ouderen, zijn er gratis consulten van voedingsdeskundigen en wordt er (seksuele) voorlichting gegeven op scholen.

Volgende week begint een nieuw project; de zwangerschapsclub. Elke twee weken zal er een bijeenkomst georganiseerd worden voor zwangere vrouwen, geleid door de verloskundige Andrea Jalca.

Op deze bijeenkomsten wordt er voorlichting gegeven over verschillende onderwerpen zoals: voeding, borstvoeding, voorbereiding op de bevalling, alarmsymptomen tijdens de zwangerschap, zwangerschapsgym en andere onderwerpen.

Als stimulatie voor de participatie krijgen de zwangeren een stempelkaart: elke bijeenkomst die ze bijwonen krijgen ze een stempel. Bij een volle kaart kunnen ze meedoen met de babyshower, waarbij ze een basispakketje krijgen met bijvoorbeeld een rompertje, luiers en een gratis echografie.

Per zwangere vrouw kost een basispakketje $5, een echografie $15. Daarnaast zijn er eenmalige investeringen nodig zoals de aanschaf van een skippybal ($20 p/s) en yogamatjes ($10 (p/s).

Om dit te realiseren zijn donaties nodig. U kunt één vrouw dit volledige programma aanbieden voor $20. Alle kleine beetjes helpen; zo kunt u dus bij $5 al een zwangere vrouw steunen met een basispakketje!

Meer informatie over de stichting: https://www.lasonrisanaranja.nl/nl/in-ecuador/in-de-wijk

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 1.017 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
101%
36

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: A.S. Fransen

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Anne Sophie Fransen

€ 1.017 opgehaald