OK
×
Actievoerder
Mireille van Roon

Steun om de paarden zorg te geven die ze nodig hebben!

Lieve mensen, we hebben jullie hulp nodig! Of eigenlijk… hebben de paarden van de Sun Dance Ranch jullie hulp nodig!

Zoals jullie weten zijn de zomermaanden de drukste maanden voor de Sun Dance Ranch. Normaal gesproken is dat de periode waarin het geld wordt opgebracht, maar vanwege de corona crisis is er dit jaar lang niet zo veel geld opgebracht als gewoonlijk.

Met het geld dat binnen is gekomen met eerdere sponsoring denken wij dat we voorzichtig kunnen zeggen dat het net wel/net niet genoeg is om als bedrijf te kunnen overleven en alle paarden die hier nog wonen in de winter eten te kunnen geven.

Maar voordat we daar bij stil konden staan, werden er een aantal paarden in de kudde ziek en/of blijkt speciale zorg en onderzoek noodzakelijk… Vanwege de financiële (on)mogelijkheden van het bedrijf, staan wij nu wederom met onze rug tegen de muur. Er is geld om het eten voor de paarden te betalen, maar er is dit jaar geen mogelijkheid geweest om een verdere financiële buffer op te bouwen om uitzonderlijke kosten van te betalen.

Juist omdat wij elk paard willen geven wat ze verdienen, proberen wij met deze actie een bedrag aan geld op te halen waarmee wij de zorg kunnen bieden die de paarden nodig hebben.

Hieronder volgt een overzicht van de problemen van de paarden waar het om gaat, en de zorg die daarvoor nodig is:

Summer

Als eerste het verhaal van onze lieve haflinger Summer. Summer heeft al een tijdje last van oogproblemen waarbij de viezigheid niet goed via de traanbuis kon worden afgevoerd en ze regelmatig vieze ogen had. Verschillende dierenartsen hebben hier hun blik op geworpen en op hun recept hebben we vele zalfjes, medicatie, spoelingen en acupunctuur geprobeerd. Helaas had geen van deze behandelingen het gewenste effect. Sinds vorig week is daar bij gekomen dat Summer haar linker oog heel opgezwollen is en er een grote ontsteking in is gekomen. De dierenarts is gekomen en heeft geconstateerd dat er zeer waarschijnlijk een tumor op haar oog zit en ze inmiddels al geheel blind is aan dit oog. Het oog is daardoor niet meer te redden, wat als gevolg heeft dat haar linker oog operatief geheel moet worden verwijderd… Op Summer haar leeftijd (24 jaar oud) is een operatie risicovoller en zal zij langer de tijd nodig hebben om te herstellen en vergt het extra zorg. Maar omdat ze voor haar leeftijd nog wel zo fit is, verwacht de dierenarts dat herstel voor Summer wel mogelijk moet zijn. Momenteel krijgt zij 3x daags antibiotica in haar oog en pijnmedicatie om de situatie iets dragelijker te maken voor haar. Wanneer wij deze operatie niet laten uitvoeren, zal ze moeten worden ingeslapen omdat het probleem niet op een andere manier op te lossen is en ze er erg veel pijn aan heeft…Natuurlijk willen wij haar de kans geven om de operatie aan te gaan. Maar dit gaat in het geheel dus ook behoorlijk geld kosten… 

Buffalo

Dan onze lieve reus, Buffalo (Nord Svensk trekpaard, 12 jaar oud). Aan het einde van de zomer vorig jaar (2019) haalden wij hem op een dag kreupel uit de weide. Op dat moment dachten wij dat rust het medicijn moest zijn en hij daarna weer een gelukkig leven als ranchpaard kon leven. Helaas bleek niets minder waar… Nu ruim een jaar later met ups en downs loopt Buffalo nog steeds kreupel waardoor hij al een jaar zo goed als stilstaat. De blik van onze bekapper op zijn kreupelheid is dat het mogelijk een hoefbeenverkalking is. De blik van de dierenarts is dat het ook vermoedelijk artrose kan zijn. Hij krijgt nu pijnstilling om te kijken of dat hem kan helpen in pijnreductie, maar dat lijkt zijn effect niet op te brengen. Om uitsluitsel en bevestiging te krijgen van het daadwerkelijke probleem, moeten er foto’s van zijn benen worden gemaakt. Ook om van daaruit een verder beleid te bepalen. Wij zijn van mening dat wij er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat hij geen pijn lijdt. En als er blijkt dat er geen zorg voor hem geboden kan worden om de pijn te verzachten, zal hij ingeslapen moeten worden… Met de voornaamste reden dat wij het niet eerlijk vinden als hij met veel pijn door blijft lopen. Maar voordat wij hier een besluit over kunnen maken, zal er een diagnose moeten worden gesteld.

Frapsy

Tot slot ons fantastische gidspaard Frapsy (Nord Svensk draver, 10 jaar oud). Sinds deze zomer toont Frapsy vage klachten. Hij wilt héél graag voor je werken en hij biedt zich aan om met je mee te gaan. Maar in de bergen blijkt dan dat het toch niet gaat. Hij staat dan regelmatig stil en gaat staan alsof hij moet plassen. Echter komen er dan maar een aantal druppels uit, of helemaal niets. Het lijkt alsof hij pijn heeft in zijn lijf, maar dat zijn drive en mindset hem tot het uiterste hebben gebracht. De klachten zijn vaag, maar voldoende om ons wel serieuze zorgen te maken. Om uitsluitsel te kunnen geven van waar het probleem zich bevindt, zal hij ook volledig onderzocht moeten worden. Daarnaast is hij ook bekeken door de dierenarts en is er ontdekt dat hij extra botvorming in zijn benen heeft, als gevolg van zijn verleden in de draverij. Of dit de oorzaak is van zijn klachten of dat het zorgt voor verergering van de klachten, is onduidelijk. Daarom zouden er ook van zijn benen foto’s moeten worden gemaakt om de ernst van dit probleem te kunnen vaststellen.

In Zweden zijn de dierenartskosten uitzonderlijk hoog. Voornamelijk vanwege de grote afstanden die de dierenartsen moeten afleggen waardoor de bedragen voor een consult heel hoog liggen. Dit maakt dat een dierenartsbezoek een financiële klap is voor het bedrijf.

De exacte kosten voor deze zorgen kunnen wij niet precies bepalen omdat dat afhankelijk is van de zorg die nodig blijkt vanuit de onderzoeken. Het geschatte bedrag komt uit rond de 4000 euro. Waarvan de operatie voor Summer alleen al 2000 euro zal kosten.

Natuurlijk willen wij het beste voor de paarden en willen wij ze heel graag helpen, maar om dat te kunnen doen hebben wij jullie hulp nodig!

Het voelt lastig om jullie nu weer om een gunst te moeten vragen. Maar wij willen het een kans geven om de paarden daarmee de zorg te bieden die ze verdienen. Al blijft het natuurlijk een vrijwillige keuze om hier aan bij te dragen of niet. En vergeet niet dat ook alle kleine beetjes helpen! Hopelijk kunnen wij er met elkaar voor zorgen dat de paarden zorg krijgen die ze nodig hebben.

Wij hopen dat jullie ons willen meehelpen!!!

avatarWees de eerste!

Geef Mireille een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
0%
0

donaties

119

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Sun Dance Ranch AB

Delen

Aan wie wil je doneren?
×