OK
×

Steun Ciconia Consort - Draag bij aan de nieuwe CD Rheingold

Eind 2021 kunt u zich opmaken voor een nieuwe CD van Ciconia Consort, genaamd ‘Rheingold’, met prachtige warme romantische muziek voor de koude dagen. Vanwege de coronapandemie is een live concert bijwonen nu bijna niet mogelijk en moet u het uitgaan naar de concertzaal enorm missen. Daarom gaat ons orkest eerder dan oorspronkelijk gepland de studio in om ‘Rheingold’ op te nemen, zodat u van de muziek van Ciconia kan blijven genieten, maar dan vanuit uw huiskamer.

De werken die op de CD zullen verschijnen zijn: Serenade voor strijkers van Carl Reinecke, het Strijkoctet van Max Bruch in de versie voor strijkorkest, de Wesendoncklieder van Richard Wagner en Die Loreley van Friedrich Silcher op tekst van Heinrich Heine. Soliste is mezzosopraan Karin Strobos.

Hoewel de muziekwerken geen directe sprookjesvertellingen zijn, mogen we deze muziek toch zeker sprookjesachtig noemen. Alle componisten hadden grote affiniteit met de hoogromantiek van sprookjes, mythes en sages, en lieten zich graag inspireren door Germaanse ridderverhalen en (Rijn)mythologie. Ze zijn eigenlijk de muzikale equivalent van de gebroeders Grimm, Hans Christiaan Andersen of het middeleeuwse Nibelungenlied.

Dirigent Dick van Gasteren: “Net als de vorige CD’s, bestaat de nieuwe CD uit een mix van bekend en onbekend repertoire. De Serenade van Reinecke wordt onterecht maar zelden gespeeld en is een typisch voorbeeld van de late Duitse biedermeierstijl, een nog steeds onderbelichte muziekstroming. Het strijkoctet van Bruch werd, voor zover mij bekend is, niet eerder opgenomen in de strijkorkestversie. Deze bewerking is echter van Bruch zelf en ik vind de virtuositeit en dynamiek van het werk in orkestversie nog beter tot zijn recht komen en indrukwekkender dan in de octetversie. Met Karin Strobos werkte Ciconia onlangs nog samen in het programma Scandinavische wintersprookjes. Zij heeft zo een prachtige sprankelende stem. Ik ben erg blij dat wij Wagner met haar op CD gaan zetten. Bij het label Brilliant Classics verschenen al twee CD’s van Ciconia, die beide internationaal lovend ontvangen werden en die ook in alle uithoeken van de wereld op de radio te horen waren. Het is erg belangrijk voor Ciconia om het orkest met CD’s internationaal bekendheid kunnen geven. We proberen met bijzonder repertoire echt iets interessants en moois toe te voegen aan de CD-markt. En tot nu toe met succes! We hopen dat we met RHEINGOLD onze naamsbekendheid verder te kunnen vergroten. Maar bovenal willen we dat heel veel mensen deze prachtige muziek thuis kunnen beluisteren en zeker in deze moeilijke tijd buiten de concertzaal te kunnen genieten van Ciconia Consort. Het belooft zowel weer een prachtige CD voor een breed publiek te worden als een collectors item.”

Steun Ciconia Consort bij de nieuwe CD!

Het opnemen van een CD is erg duur. Niet alleen aan een hoge kwalitatieve geluidsregistratie en huur van de opnamelocatie hangt een prijskaartje, ook zullen 22 musici een aantal dagen in uiterste concentratie moeten excelleren. Een gedeelte van deze kosten willen wij graag financieren middels deze crowdfundingsactie via Geef.nl. Helpt u mee om onze CD te kunnen realiseren? U kunt zelf bepalen welk bedrag u wilt schenken en wij zijn u erkentelijk voor iedere donatie. Indien u uw mailadres achterlaat, willen en kunnen wij u bedanken voor uw donatie.

-Bij een donatie van € 50 of meer, ontvangt u een gesigneerde CD.

-Bij een donatie van € 100 of meer, ontvangt u twee vrijkaarten voor een concert van Ciconia Consort naar keuze en de gesigneerde CD.

-Bij een donatie van € 250 of meer, wordt u uitgenodigd om een repetitie van Ciconia Consort bij te wonen*. Daarnaast ontvangt u dezelfde voordelen als bij €100.

- Bij een donatie van €1.000 of meer, ontvangt u vier vrijkaarten voor een concert van Ciconia Consort naar keuze, de gesigneerde CD, wordt u uitgenodigd om een repetitie van Ciconia Consort bij te wonen* en wordt uw naam speciaal in het programmaboekje vermeld.

-Bij een donatie van € 2.500 of meer verzorgen enkele musici van Ciconia Consort een concert bij u thuis. Daarnaast ontvangt u dezelfde voordelen als bij €1000.

*zodra de coronamaatregelen dit weer toestaan.

Voor bedrijven is het ook mogelijk een donatie te doen. Dankzij de culturele ANBI status van het Ciconia Consort is uw gift via GEEF.nl fiscaal aftrekbaar. Wilt u een bewijs van uw gift ontvangen, neemt u dan contact op via info@ciconiaconsort.nl

Namens alle musici dank voor uw steun Dick van Gasteren - dirigent, Ellen Vergunst - zakelijk leider en Klaas de Vries - voorzitter bestuur

Ciconia Consort

Het Ciconia Consort staat onder leiding van dirigent Dick van Gasteren en bestaat uit een internationaal gezelschap van 20 jonge topmusici. Het orkest wil concerten op toegankelijke wijze presenteren met een op hoog niveau musicerend ensemble. Muziekwerken worden in bredere thematische context geplaatst en naast bekende grote strijkerswerken staat vaak minder bekend of zelden gespeeld repertoire op het programma. Met zowel concertrepertoire als CD-opnames wil Ciconia een nichemarkt van onbekend repertoire bedienen.

Het Ciconia Consort verzorgt jaarlijks minimaal 25 optredens door Nederland, met als vaste speellocatie De Nieuwe Kerk Den Haag. Het orkest is regelmatig te horen in radioprogramma’s zoals: Avondconcert, Spiegelzaal, Vrije Geluiden, Muziekfabriek en Muziekwijzer, alsook op ABC Classic (Australië) en Radio BBC3. Op televisie was Ciconia te zien bij Podium Witteman en onlangs op NPO2 extra met het concertprogramma De weg naar Hollywood. Dick van Gasteren is naast artistiek leider van Ciconia Consort vaste gastdirigent van het Simón Bolívar Orkest in Venezuela en als docent orkestdirectie verbonden aan het Conservatorio Itinerante de Venezuela.

Volg ons op Facebook, Instagram en ciconiaconsort.nl

 

Anoniem aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 50

03-09-2021

J. Schultheiss aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 100

01-09-2021

Anoniem aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 50

15-07-2021

R. Spies aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 10

13-07-2021

Anoniem aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 10

06-07-2021

J. Smits aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

kaarten bestellen voor Ciconia in de Lourdeskerk 2 juli a.s. kan blijkbaar niet contant of per iDeal afgerekend! mail me als het anders is ..

€ 25

29-06-2021

Anoniem aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 10

19-06-2021

N. Tetteroo aan teamlid Ellen Vergunst en Naomi Wierenga

€ 25

05-06-2021

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 1.915 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 4.000
waarvan € 1.365 via Geef.nl
47%
26

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×