OK
×
Actievoerder
Michiel Dop

Help ons starten! Met de meest sexy circulaire zonnebril

 Waarom we dit doen

Wij hebben een groot probleem met plastic in onze oceanen is. De miljoenen stukken plastic zorgen ervoor dat de dieren die in de oceanen leven, letterlijk verstopt raken en dit niet overleven. Dit omdat zij het verschil niet zien tussen voedsel en plastic.

 Nu is de Ocean clean-up is een waanzinnig goed idee. Maar als we niet voorkomen dat het plastic in de afvalverbranding (zogenaamde groene stroom) of via onze rivieren in de plasticsoep terecht te komen, is het dweilen met de kraan open.

 Ik wil dit veranderen. Ik zou het mijn kinderen niet kunnen uitleggen dat wij het probleem van de plastic soep erkennen, een oplossing hebben en hier niets mee doen om het probleem te voorkomen.

Wat gaan we doen

Ik heb mijzelf afgevraagd: wat kan ik aan waardevols creëren van gerecycled plastic dat ook nog eens duurzaam is? Iets wat cool en sexy is en waar mensen ook nog eens een eerlijke prijs voor willen betalen. Het idee van een circulaire zonnebril geproduceerd op een duurzame (CO2-neutraal) is geboren. Re-Spex.com.

De gedachte is om de zonnebril van ingezamelde doppen (wasmiddel, drinkfles e.d.) gesorteerd in te zamelen en deze verwerken tot een circulaire zonnebril. Door het gesorteerd inzamelen is het goed mogelijk een mooi eindproduct van hoge kwaliteit te krijgen. Ook hoeven wij op deze manier geen nieuw materiaal te gebruiken. Door de zonnebril na iedere gebruikersfase weer tot grondstof te maken en weer opnieuw te printen creëren wij een circulair systeem. Waarbij nagenoeg geen afval meer ontstaat.

 Verder willen we de Zonnebril via een leasemodel aanbieden (€ 8.- per maand of € 89 per jaar). Uiteraard is de zonnebril ook te koop, maar vragen we een bedrag aan “statiegeld” wat je retour krijgt als je afscheid neemt van de zonnebril of voor een nieuwe gaat. Hiermee zorgen we dat het materiaal bij ons terug komt en dat we er een nieuwe van kunnen maken (circulaire economie).

 Verder hebben we een aantal services en productfeatures bedacht om onze gebruikers optimaal te bedienen en de beste ervaringen te geven.

Meer info: www.re-spex.com.

Ons doel

Ons doel is om de oceanen schoner te krijgen. Om dit te kunnen doen hebben wij startkapitaal nodig om te investeren in een 3D-ontwerp van de zonnebril en een prototype om vervolgens met een crowdfundingcampagne Re-Spex.com te kunnen starten.

 Om de volgende stap te zetten (investeerders aan te trekken en subsidies te ontvangen) is het cruciaal om een proof of concept te hebben (bewijs dat het concept haalbaar is).

 Hoeveel hebben we nodig?

In totaal verwachten wij nog ongeveer € 40.000,- nodig te hebben om het productieproces volledig rond te krijgen. Om te starten hebben wij ca. € 10.000,- nodig en wel als volgt verdeeld:

 • Verder uitwerken concept (digitaal 3D- model)                          €  3.000,-
 • Prototype printen                                                                            €  2.500,-
 • Crowdfundingcampagne Indigogo (videomateriaal e.d.)           €  3.500,-
   

Wat we al hebben bereikt

De eerst stappen die we nu al hebben gezet is dat we een partij hebben gevonden die voor ons het ontwerp kan uitwerken in een 3D-model en een partij die apparatuur kan leveren om het ingezamelde materiaal te fijn te maken (schredden), hier materiaal van te maken voor het 3D-printen en de 3D-printer zelf te kopen. Ook hebben wij budget on de eerste 6 maanden de personeelskosten te kunnen betalen. En hebben wij een partij gevonden die ons pergect kan helpen met de positionering en productlancering. 

Wat krijgt je hier voor terug?

 • Als eerst onze eindeloze waardering :-)
 • Een goed gevoel dat je bijdraagt iets dat impact heeft op onze toekomst en die van onze (klein)kinderen.
 • Vermelding op onze website als een van onze helden hier het mogelijk hebben gemaakt dit plan van de grond te krijgen.
 • Bij een donatie van meer dan € 25,- krijg je een toffe armband thuisgestuurd.
   

Vind je dit een goed initiatief?

Naast een donatie, kun je ons helpen door deze campagne te delen met je vrienden, familie en collega’s die dit ook een goed initiatief vinden en hierin zouden willen ondersteunen.

Elke bedrag is welkom. Je kunt al doneren vanaf € 5,- om de wereld weer een beetje mooier te maken en onze droom in vervulling te laten gaan. Maar om echt iets te kunnen doen zijn grotere bedragen van harte welkom :-)

 Verder zouden wij het supertof vinden als je deze actie zou delen op social media om nog meer aandacht (en donaties) te krijgen voor onze start-up.

 

 

avatarWees de eerste!

Geef Michiel een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Dhr M G J Dop

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Michiel Dop

€ 0 opgehaald