OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

St. Dierenhulp zonder Grenzen Int- Steun voor Dalida

Breza is een stad en gemeente in centraal Bosnië en Herzegovina. Daar zijn de omstandigheden voor dieren slecht, erg slecht. Juister gezegd is het een hel op aarde.

 

Stel je voor;

 

·         dat je alleen bent.. bang.. hongerig.. dorstig…

·         dat je het koud hebt.. zonder veilige plek om te slapen.. blootgesteld aan      misbruik en marteling..

·         dat je niemand hebt om je te beschermen…

·         dat je niet weet wanneer en of je gaat eten..

·         dat je als je ziek wordt je geen hulp kan krijgen…

·         dat jij je het grootste deel van de dag moet verstoppen …

·         dat niemand om je geeft ….

 

Dit is het leven voor elke zwerfhond in Bosnië Herzegovina, waar een dierenleven niks waard is.

 Dalida Kozlic is een advocate en een activist, zij redt dieren. Dit doet zij met grote gedrevenheid, met woorden en daden, met compassie en expertise, samen met haar ouders, die net zo gedreven zijn. Haar vader redde honden van jagers en ook tijdens de oorlog bleef hij honden redden. Ooit zag Dalida als jonge tiener hoe een hond werd neergeschoten, toen zij wilde helpen werd ook zij bedreigd met een geweer. Vanaf dat moment wist ze het heel erg zeker, ze zou blijven vechten tegen het onrecht dat dieren werd aangedaan. Het beeld van de neergeschoten hond zou haar altijd bijblijven. Zij werd advocaat en ondanks bedreigingen tegen haar en haar familie blijft ze doorgaan.

 Politici bouwen zogenaamde openbare asielen/illegale openbare dodingstations voor zwerfdieren en zij factureren voor valse castratieprogramma’s, evenals het voedsel dat nooit aan dieren zal worden gegeven, veterinaire onderzoeken en behandeling, en uiteindelijk middelen voor euthanasie. In werkelijkheid worden de zwerfdieren gemarteld en op de ergst mogelijke manieren gedood. Het is illegaal en vertegenwoordigt een reeks schendingen van het strafrecht en de dierenbeschermings- en welzijnswet van Bosnië en Herzegovina.

 In 2018 begon Dalida met het opzetten van een eigen opvangcentrum, dat zou veel kosten besparen ten opzichte van het moeten plaatsen van honden in betaalde pensions. Het centrum bevindt zich op korte afstand van de hoofdstad Sarajevo, op het terrein staat een oud pand dat is gerenoveerd voor de honden en nog steeds wordt verbeterd. Het speelterrein uitgebreid, de omstandigheden verbeterd. Hier is een veilig gebouw waar de honden ’s nachts kunnen slapen, waar ze ook kunnen schuilen als dat door weersomstandigheden nodig is. In de grote tuin kunnen ze vrij spelen en rennen. De veterinaire inspectie heeft verklaard dat dit asiel als enige in de omgeving volledig voldoet aan alle wettelijke eisen.  De naam “Usko’s Rescue” komt van een fantastische kleine hond waar Dalida voor zorgde, hij was een hondje dat veel liefde te geven had. Helaas overleed Usko in september 2018.

 Sinds begin van 2021 staan Dalida en haar moeilijk er alleen voor, de vader van Dalida is ploseling overleden. Helaas is het financieel bijna niet meer vol te houden. Helpt u hen en de dieren?

 

avatarWees de eerste!

Geef Ria een vliegende start met jouw gulle gift!

hart Doneer nu
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.500
0%
0

donaties

828

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 0 opgehaald