OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

St. Dierenhulp zonder Grenzen Int _ La Solana

La Solana ligt ca. 200 km. ten zuiden van de Spaanse hoofdstad Madrid, in de provincie Ciudad Real, in de regio Castilië-La Mancha.

 

Het asiel Adepa La Solana is een asiel zonder winstoogmerk dat is ontstaan ​​​​uit noodzaak om het doden van dieren in het gemeentelijke asiel van de stad La Solana te beëindigen. De dieren werden 21 dagen na aankomst gedood. Ook werden honden aan jagers doorgegeven, zij kwamen in erbarmelijke omstandigheden. Ook dit moest gestopt worden.

 

Er zijn slechts drie vrijwilligers, Elena, Mary en Juan, die dit asiel draaiende houden, zij doen er alles aan om te voorkomen dat het asiel niet weer veranderd zal worden in een  dodingsstation.

 

Deze drie leiden het asiel nu negen jaar, houden de kennels school en hebben te beheer win hun handen. Gaan zij weg, dan zullen de dieren weer worden afgemaakt zoals voorheen werd gedaan. Hoewel zij honden uit La Solana opnemen, nemen zij ook dieren uit de naburige asielen/steden op als zij plaats hebben, die dieren worden tien dagen gedood.

 

Toen het drietal het asiel overnam  zaten er in de 10 kennels 80 honden, zonder gesteriliseerd/gecastreerd te zijn of gevaccineerd bij elkaar. In de loop der jaren hebben zij dit kunnen verbeteren, het aantal honden kunnen verminderen en alle honden worden nu direct geënt en gecastreerd/gesteriliseerd.  

 

La Solana ligt in een jachtgebied en in een zeer verlaten regio. Er is weinig hulp van vrijwilligers, buiten de vaste drie vrijwilligers. Tijdens de zomermaanden stroomt het asiel vol, maar ook na het jachtseizoen in maart. En elk jaar weer.  

Ondanks dat het asiel niet geschikt is voor andere dieren, zijn er uit nood ook een aantal katten opgenomen.  In de zomer wordt het erg heet in de kennels en in de winter is het koud, maar de vrijwilligers  doen wat ze kunnen om de dieren uiteindelijk een beter leven te geven.  Dankzij hulp door donaties en adopties lukt het hen door te gaan.

 Dierenhulp zonder Grenzen werd gevraagd te helpen, en dit willen wij graag doen. Met hulp van u/jou.   

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 10 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
1

donaties

1135

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 10 opgehaald