OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

St. Dierenhulp zonder Grenzen en de katten van Lleida (SP)

Ana Gallego kwam in 2004 in La Floresta te wonen, een dorpje met 140 inwoners, 35 km vanaf Lleida.

Voor haar begon de landelijke sfeer snel te veranderen, toen ze de behandeling zag die katten kregen;  geen eten kregen, vergiftigd werden, overreden door auto's en zelfs vermoord werden. Om hen te verdedigen heeft zij in 2007 een legale vereniging opgericht. Ana bezocht de burgemeester om met hem te praten over de verplichtingen van de  gemeente ten opzichte van dieren. Calaluña heeft wetten die zeggen dat alle gemeenteraden voor de katten moeten zorgen en steriliseren... maar alleen de grote steden houden zich eraan. De kleine steden en dorpen  lopen 30 jaar achter.

Het zijn sinds de oprichting vele jaren van tranen en strijd geweest. Ana is nu gepensioneerd, dit houdt in dat ze meer tijd heeft maar minder geld. Het is nog steeds een solostrijd die zij moet voeren, geen vrijwilligers. Zij heeft de hulp  van 8 personen, waarvan het grootste deel familie is.  

Ana heeft al jaren een droom, iemand in te huren om haar  3-4 uur per dag te helpen. Vrijwilligerswerk is hier onmogelijk.  Helaas is dit financieel nog steeds niet mogelijk. De kattenshelter is op dit moment eigenlijk al onhoudbaar, donaties zijn er praktisch niet, het wordt bijna onmogelijk de veterinaire uitgaven te betalen.

Dit jaar is verschrikkelijk geweest, katten met gebroken pootjes, stofwisselingziektes, nierfalen en FIP. De katten met deze aandoeningen moeten wel behandeld worden. Er zijn veel oudere katten, maar er zijn  weinig tot geen adopties.

Alle tijd die Ana heeft gaat zitten in het verzorgen van de 39 katten  in de shelter, alsook de 10-15 kattenkolonies en het leiden van de vereniging.

Dit jaar heeft zij  de gemeente eindelijk zover gekregen om de castraties te betalen, maar zij moet zelf de katten vangen en ze 35 km verder naar de dierenarts brengen (zoals zij al doet sinds 2007).

Ana vroeg Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal om hulp, zij redt het niet meer alleen. Wie zijn wij dan om hulp te weigeren, samen met jullie kunnen we hopelijk iets doen. Dit kan door donaties of misschien zelfs door adoptie van een kat.

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
0

donaties

62

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 0 opgehaald