OK
×

SponsoRING

Sinds begin 2020 is er in het Vogelhospitaal in Haarlem een ringproject gestart. Met dit vogelringproject willen we onderzoek doen naar het succes van het werk in de opvang. Jaarlijks komen er hoge aantallen vogels binnen die na behandeling, rehabilitatie en in het geval van verweesde dieren na een intensieve opvoeding, weer in het wild losgelaten worden. Nadat we ze weer in vrijheid hebben gesteld zijn ze echter in zowel letterlijke als figuurlijke zin al vrij snel uit ons beeld verdwenen, we weten niet hoe het gesteld is met de overleving van “onze” vogels. Om hier een idee van te verkrijgen is besloten om te starten met het ringen van een deel van de vogels die weer losgelaten kunnen worden. Een ring is voorzien van een uniek nummer dat wordt vastgelegd in de database van het vogeltrekstation, het administratieve centrum van alle vogelringwerk in Nederland. Wanneer een vogel wordt teruggemeld, wordt de waarneming aan de hand van het ringnummer gekoppeld aan het ringgegeven. Zo komen we te weten waar de vogel naar toe is gegaan als ook de conditie en de leeftijd van de desbetreffende vogel.

Steunt u dit project en wilt u een bijdrage leveren, graag! Het is mogelijk om een set ringen te sponsoren voor 15 euro.  Als er van één van deze ringen een terugmelding binnenkomt, ontvangt u die ook per email (als u uw emailadres doorgeeft natuurlijk). 

 

 

 

Vogelhospitaal logo 2

Vogelhospitaal

Het Vogelhospitaal heeft als doel om hulp te verlenen aan in het wild levende vogels die in nood verkeren. Beschermde vogels die door ziekte, verwonding of verwezing tijdelijk niet zelfstandig in de vrije natuur kunnen overleven worden in het Vogelhospitaal tijdelijk opgevangen en verzorgd. De opvang is zodanig ingericht dat de vogels zo spoedig mogelijk kunnen terugkeren naar de vrije natuur. Daarbij wordt zoveel mogelijk voorkomen dat de dieren onnodige stress ervaren of letsel oplopen. Tevens geeft het Vogelhospitaal  voorlichting over wilde flora en fauna.

Jaarlijks worden er ongeveer 4000 vogels opgevangen, waarvan ongeveer 2000 jonge  vogeltjes. Ze worden langs gebracht door de Dierenambulances uit de regio, maar je kunt ze ook zelf langs brengen. De meeste vogels komen uit de omringende gemeenten: Haarlem, Bloemendaal, Velsen, Heemstede , Zandvoort en Haarlemmermeer. Het Vogelhospitaal beschikt als enige opvang in de regio over de ontheffing die nodig is om wilde vogels op te mogen vangen. Het is een CBF goedgekeurd goed doel.

Er is een beheer team van 1 beheerder en 2 assistent beheerders (2,6 FTE) in dienst die zorgen voor de behandeling van de vogels en de aansturing van de ongeveer 60 vrijwilligers. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 165 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 6.000
2%
8

donaties

250

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×