OK
×
Actievoerder
Johan de Meij

Solo zeilen door de (plastic)soep

In de zomer van 2018 zal ik solo naar de Azoren varen met mijn zeilboot "Ster van Isis". Om daar te komen zeil ik vanuit Lelystad naar zuidwest Engeland en dan, over de oceaan, naar Terceira. Tijdens die reis wil ik aandacht vragen voor één van de grootste problemen van onze tijd (en van de volgende generatie): de continu groeiende aanvoer van plastic in onze oceanen. Onder invloed van zee en zon verpulvert het plastic tot miniscuul kleine deeltjes welke terecht komen in onze voedselketen. Voordat het zover is hebben de grotere stukken plastic al enorm veel dierenleed veroorzaakt. Wat de exacte gevolgen zijn voor de toekomst, de fauna en onze gezondheid weet nog niemand precies; vast staat dat plastic elke dag wordt geproduceerd en nooit meer verdwijnt omdat het niet vergaat. De Plasic Soup Foundation zet zich in om de toevoer een halt toe te roepen en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren. 

Om mij daarbij te helpen wil ik je vragen om mij te steunen door een bedrag te doneren. Een cent per mijl is al genoeg want ik verwacht in totaal zo'n 3500 mijlen af te leggen. Elk ander bedrag is uiteraard ook welkom!

Johan de Meij
Johan de Meij

€ 1.925 opgehaald

Help Johan een handje mee en meld je aan als teamlid!

deelnemen actie Deelnemen aan deze geefactie
dakje met Geef-logo
€ 1.925 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
38%
51

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Johan de Meij
Johan de Meij

€ 1.925 opgehaald