OK
×
Actievoerder
Johan de Meij

Solo zeilen door de (plastic)soep

In de zomer van 2018 zal ik solo naar de Azoren varen met mijn zeilboot "Ster van Isis". Om daar te komen zeil ik vanuit Lelystad naar zuidwest Engeland en dan, over de oceaan, naar Terceira. Tijdens die reis wil ik aandacht vragen voor één van de grootste problemen van onze tijd (en van de volgende generatie): de continu groeiende aanvoer van plastic in onze oceanen. Onder invloed van zee en zon verpulvert het plastic tot miniscuul kleine deeltjes welke terecht komen in onze voedselketen. Voordat het zover is hebben de grotere stukken plastic al enorm veel dierenleed veroorzaakt. Wat de exacte gevolgen zijn voor de toekomst, de fauna en onze gezondheid weet nog niemand precies; vast staat dat plastic elke dag wordt geproduceerd en nooit meer verdwijnt omdat het niet vergaat. De Plasic Soup Foundation zet zich in om de toevoer een halt toe te roepen en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren. 

Om mij daarbij te helpen wil ik je vragen om mij te steunen door een bedrag te doneren. Een cent per mijl is al genoeg want ik verwacht in totaal zo'n 3500 mijlen af te leggen. Elk ander bedrag is uiteraard ook welkom!

Plastic Soup Foundation logo 2

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

Daar waar Al Gore met A Inconvenient Truth de klimaatverandering op de kaart heeft gezet, wil de Plastic Soup Foundation dat doen met de gevolgen van plastic vervuiling voor onze oceanen. Plastic is een wondermateriaal, maar het is ook een grote vervuiler. Kunnen we de gigantische, steeds groter wordende hoeveelheid (micro) plastic afval dat in de Oceaan drijft og opruimen en aangroei stoppen? De Plastic Soup Foundation wil geen gevoelens van machteloosheid bevorderen, maar aanzetten tot positieve bewustwording en actie.

De missie van Plastic Soup Foundation is: ‘No plastic waste in our water!‘

We halen geen plastic uit het water; we zorgen dat het er niet (meer) in komt. Sinds onze oprichting in 2011 proberen we dit doel te bereiken door bronnen van plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding. Inmiddels behoort de organisatie van Nederlandse bodem volgens de internationale pers tot ‘One of the leading advocacy groups to tackle plastic pollution.’ 

Be aware: De Plastic Soup Foundation vraagt continu aandacht voor de plasticsoep via campagnes, nieuwsberichten en social media.

Get educated: Get educated: Wie zich wil verdiepen in de plasticsoep is bij ons aan het goede adres. Zo ontwikkelden we in 2016 gastlessen voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. In augustus 2018 hebben wij het nieuwe digitale educatieprogramma voor het basisonderwijs officieel gelanceerd. Verder werken wij samen met deskundigen, politici, organisaties, universiteiten en bedrijven die een aansluitende missie of visie hebben.

Find solutions: Plastic Soup Foundation stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plasticsoep aan de bron te bestrijden. Maatregelen die voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in zee terechtkomt hebben wat ons betreft de meeste impact. Denk hierbij aan het terugdringen van single-use consumentenplastics, de ontwikkeling van een Plastic Footprint-scan voor bedrijven maar ook installaties die op een slimme wijze plastic afvangen in rivieren.

De PSF is in staat om grootse dingen te doen; dat hebben we al bewezen met o.a. de  campagnes Ocean Clean Wash en Beat the Microbead en het terugdringen van het gebruik van microplastics. Door dit soort campagnes lijkt het of de PSF een grote organisatie is met veel middelen… niets is minder waar. Een handjevol zeer proffesionele vrijwilligers trekken de kar en doen dit al geruime tijd met veel inzet en op eigen rekening. Wij hebben zeer veel plannen en goede ideeën om het tij van de plasticvervuiling te keren maar we worden vaak belemmerd door onvoldoende financiële middelen. Draag je de PSF een plastic-vrij hart toe? steun ons dan! Iedere donatie is meer dan welkom… Hartelijk dank.

Website: www.plasticsoupfoundation.org 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.925 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
38%
51

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Johan de Meij
Johan de Meij

€ 1.925 opgehaald