OK
×

Houd Social Hub 12 maanden open

Houd Social Hub 12 maanden open

In de gemeente Groningen is iets bijzonders aan de hand: een inbrenglocatie voor hulp aan gevluchte Oekraïners transformeert steeds meer naar een plek waar ontmoeting, verbinding en bekommernis plaatsvindt. Een prachtige plek waar het wervelt van sociale contacten, waar verbindingen ontstaan en waar mensen heel praktisch worden geholpen.

Op weg in Noord-Nederland

Gevluchte Oekraïners en gevluchte mensen uit andere landen komen naar Nederland voor een veilige plek. Ze worden opgevangen door duizenden gastgezinnen en door gemeenten op speciaal hiervoor ingerichte opvanglocaties. In de gemeente Groningen is door Stichting Immanuel en Stichting Quartermasters een inbrenglocatie voor goederen opgezet om in de eerste noodhulp te kunnen voorzien. Vanuit deze plek is er voedsel en zijn er goederen naar de Oekraïne gebracht. Sinds een aantal maanden worden ook gevluchte Oekraïners die in en om de stad Groningen zijn terechtgekomen ondersteund. Dat geldt ook voor gastgezinnen en opvanglocaties die soms een tekort hebben aan spullen zoals beddengoed, kleding, pannen, bestek enz..

Van depot tot Social Hub

Het is een verandering die op een natuurlijke wijze verloopt. Groningers en gevluchte mensen komen er voor spullen en vinden een luisterend oor en er gebeurt meer. Zo wordt er een oogje in het zeil gehouden omdat gevluchte mensen extra kwetsbaar zijn. Kortom een plek die we graag willen behouden.

Solidair Groningen & Drenthe wil deze locatie minimaal 1 jaar openhouden en hiervoor is geld nodig. Via deze actie kun jij bijdragen aan het welzijn van gevluchte Oekraïners die in en om de stad Groningen worden opgevangen. Doe je mee?

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 18.715 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 58.000
waarvan € 715 via Geef.nl
32%
7

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Solidair Groningen en Drenthe

Delen

Aan wie wil je doneren?
×