OK
×
Actievoerder
Orangutan Rescue

Help het SOC in haar strijd tegen corona

Het Sintang Orangutan Center (SOC) in West-Kalimantan (Indonesië) vangt verweesde orang-oetans op, rehabiliteert ze en laat ze weer vrij in beschermde bosgebieden.

Nauw verwant

Omdat orang-oetans nauw verwant zijn aan mensen, bestaat de angst dat ook zij ziek kunnen worden van het coronavirus. Het SOC doet haar uiterste best om het coronavirus buiten de deur te houden, want als het virus overslaat op de orang-oetans zou dat rampzalige gevolgen kunnen hebben.

Het SOC heeft de afgelopen weken daarom extra maatregelen getroffen. Alle faciliteiten zijn gesloten, behalve voor verzorgers en medisch personeel. Daarnaast zijn de hygiënemaatregelen flink aangescherpt. En zowel de orang-oetans als de verzorgers krijgen extra vitaminen en koolhydraten om ze weerbaar te maken.

Gestegen prijzen

Doordat de prijzen van voedsel, hygiënemiddelen en medische hulpmiddelen de afgelopen weken echter sterk zijn gestegen, zit het SOC nu met de handen in het haar. Deze extra kosten zijn een grote aanslag op het budget van het SOC en de verwachting is dat deze kosten de komende tijd alleen maar zullen toenemen.

Deze kosten zijn uiteraard niet begroot en omdat het SOC volldedig afhankelijk is van giften, roepen wij jouw hulp in.

Help mee

Help het SOC zodat zij haar werk kan blijven doen: ervoor zorgen dat verweesde orang-oetans weer vrijgelaten kunnen worden in hun natuurlijke leefgebied.

Bekijk hieronder de noodoproep van het SOC

Orangutan Rescue logo 2

Orangutan Rescue

Orangutan Rescue beschermt de orang-oetan en zijn leefgebied. Wij doen dit samen met het Sintang Orangutan Center (SOC) en de lokale bevolking in West-Kalimantan, Indonesië

HET PROBLEEM

De orang-oetan wordt ernstig bedreigd. Door grootschalige ontbossing verliest de orang-oetan zijn leefgebied en is hij kwetsbaar voor stropers en illegale dierenhandelaren. Elk jaar zijn er duizenden orang-oetans minder.

Als we niets doen, is de wilde orang-oetan halverwege deze eeuw uitgestorven. Daarmee verliezen we niet alleen een unieke, nauw aan de mens verwante diersoort, maar ook een onmisbare schakel in de ecologie van het tropisch regenwoud op Borneo. Zonder de orang-oetan loopt de rest van het regenwoud ook gevaar.

DE OPLOSSING

Orangutan Rescue en het SOC dragen in drie stappen bij aan het behoud van de orang-oetan:

  1. opvang van orang-oetans die zijn gered uit gevangenschap of levensbedreigende situaties
  2. Aanleren van soorteigen gedrag in de natuurlijke omgeving
  3. Terugplaatsen in beschermd bosgebied

Het behoud van de orang-oetan is alleen mogelijk als ook zijn leefgebied behouden blijft. Orangutan Rescue ondersteunt daarom initiatieven van de lokale bevolking tegen grootschalige ontbossing en helpt hen bij het zoeken naar manieren om de bossen duurzaam te beheren. Wij doen dat in nauwe samenwerking met verwante organisaties.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.325 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
13%
33

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Orangutan Rescue
Orangutan Rescue

€ 1.325 opgehaald