OK
×
Actievoerder
Orangutan Rescue

Sintang staat onder water

Sintang staat onder water. De orang-oetans zijn veilig, maar in de stad is een groot tekort aan voedsel en schoon drinkwater. Het Sintang Orangutan Center steekt de handen uit de mouwen om de zwaarst getroffen inwoners te helpen.

Bekijk hier een video van het SOC.

Via deze noodoproep vragen wij jou om mee te helpen.

Wat is er aan de hand?

Na de zware regenval van de afgelopen weken zijn de Kapuas en de Melawi buiten hun oevers getreden. Sintang ligt precies op de plek waar beide riveren samenkomen en grote delen van de stad staan al bijna drie weken onder water.

Wat doen we eraan?

Het SOC doet wat het kan om de inwoners van Sintang te helpen. De pick-up die wordt gebruikt om orang-oetans te verplaatsen, wordt nu ingezet om schoon water en voedsel rond te brengen en medewerkers van het SOC zetten gaarkeukens op waar inwoners eten kunnen afhalen.

Het SOC doet dit naast haar opvang- en rehabilitatieactiviteiten en dat kost extra geld. Orangutan Rescue wil het SOC hierbij  helpen zolang de watersnood in Sintang duurt. Doe mee. Elke bijdrage is op dit moment van harte welkom.

Orangutan Rescue
16-12-2021 13:05

Het water is de afgelopen twee weken gezakt. Hoewel de gezinnen langs de oevers van de Kapuas en de Melawi bij hevige regenval nog last hebben van het water, is het ergste voorbij. Het SOC is dan ook gestopt met het bieden van noodhulp.

Men houdt er rekening mee dat op korte termijn opnieuw veel regen zal vallen en de rivieren buiten hun oevers treden. Er is dan waarschijnlijk opnieuw noodhulp nodig. Het geld dat de afgelopen twee weken nog is binnengekomen, zal voorlopog daarvoor worden gereserveerd. Blijft extreme wateroverlast uit, dan zal het geld ten goede komen van de opvang en rehabilitatie van orang-oetans door het SOC.

Orangutan Rescue
03-12-2021 15:46

Een week na de start van onze actie hadden we al de helft van streefbedrag binnen. Het SOC heeft hiervan een kano gekocht waarmee er voedsel naar moeilijk bereikbare huishoudens gebracht kan worden.

Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

Hulp blijft echter nog nodig. Het water zakt maar langzaam en daarnaast hebben veel mensen momenteel nauwelijks geld voor eten. De komende tijd blijft het SOC voedsel rondbrengen.

 

dakje met Geef-logo
€ 3.180 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
63%
70

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Orangutan Rescue
Orangutan Rescue

€ 3.180 opgehaald