OK
×
Actievoerder
Orangutan Rescue

Sintang staat onder water

Sintang staat onder water. De orang-oetans zijn veilig, maar in de stad is een groot tekort aan voedsel en schoon drinkwater. Het Sintang Orangutan Center steekt de handen uit de mouwen om de zwaarst getroffen inwoners te helpen.

Bekijk hier een video van het SOC.

Via deze noodoproep vragen wij jou om mee te helpen.

Wat is er aan de hand?

Na de zware regenval van de afgelopen weken zijn de Kapuas en de Melawi buiten hun oevers getreden. Sintang ligt precies op de plek waar beide riveren samenkomen en grote delen van de stad staan al bijna drie weken onder water.

Wat doen we eraan?

Het SOC doet wat het kan om de inwoners van Sintang te helpen. De pick-up die wordt gebruikt om orang-oetans te verplaatsen, wordt nu ingezet om schoon water en voedsel rond te brengen en medewerkers van het SOC zetten gaarkeukens op waar inwoners eten kunnen afhalen.

Het SOC doet dit naast haar opvang- en rehabilitatieactiviteiten en dat kost extra geld. Orangutan Rescue wil het SOC hierbij  helpen zolang de watersnood in Sintang duurt. Doe mee. Elke bijdrage is op dit moment van harte welkom.

Orangutan Rescue logo 2

Orangutan Rescue

Orangutan Rescue beschermt de orang-oetan en zijn leefgebied. Wij doen dit samen met het Sintang Orangutan Center (SOC) en de lokale bevolking in West-Kalimantan, Indonesië

HET PROBLEEM

De orang-oetan wordt ernstig bedreigd. Door grootschalige ontbossing verliest de orang-oetan zijn leefgebied en is hij kwetsbaar voor stropers en illegale dierenhandelaren. Elk jaar zijn er duizenden orang-oetans minder.

Als we niets doen, is de wilde orang-oetan halverwege deze eeuw uitgestorven. Daarmee verliezen we niet alleen een unieke, nauw aan de mens verwante diersoort, maar ook een onmisbare schakel in de ecologie van het tropisch regenwoud op Borneo. Zonder de orang-oetan loopt de rest van het regenwoud ook gevaar.

DE OPLOSSING

Orangutan Rescue en het SOC dragen in drie stappen bij aan het behoud van de orang-oetan:

  1. opvang van orang-oetans die zijn gered uit gevangenschap of levensbedreigende situaties
  2. Aanleren van soorteigen gedrag in de natuurlijke omgeving
  3. Terugplaatsen in beschermd bosgebied

Het behoud van de orang-oetan is alleen mogelijk als ook zijn leefgebied behouden blijft. Orangutan Rescue ondersteunt daarom initiatieven van de lokale bevolking tegen grootschalige ontbossing en helpt hen bij het zoeken naar manieren om de bossen duurzaam te beheren. Wij doen dat in nauwe samenwerking met verwante organisaties.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 3.180 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
63%
70

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Orangutan Rescue
Orangutan Rescue

€ 3.180 opgehaald