OK
×

Sint-Ursula Fietst

Op vrijdag 28 juni 2019 beginnen wij, leerlingen van campus Sint-Ursula Lier, aan een sportieve tocht die ons op 10 dagen van aan de schoolpoort tot op de top van Alpe d’Huez zal brengen. Zo willen wij €15.000 inzamelen voor onze leeftijdsgenoten in Kenia en Oeganda. Wij, Belgische leerlingen, fietsen zodat Afrikaanse leerlingen een fiets kunnen aanschaffen opdat ze hun basisrecht kunnen opeisen: school lopen.

In 2019 is Sint-Ursula fietst aan zijn vierde editie toe. Op het einde van het schooljaar 2018-2019 vertrekken wij met 50 leerlingen van de derde graad naar Alpe d’Huez. Wij engageren ons om een schooljaar lang te trainen om op 10 dagen 1000 kilometer af te leggen met de legendarische beklimming als beloning.

Ook onze leerkrachten zetten hun schouders onder Sint-Ursula fietst. Zij begeleiden ons op de fiets, voeden ons vier maal per dag en zorgen voor ons welzijn. Allemaal, ook zij zonder sportief verleden, moeten immers de top bereiken. Daarom staan er trainingen, een weekend en inspanningstesten op het programma.

Sint-Ursula fietst niet alleen voor het eigen plezier. De school wil ook van hun leerlingen wereldburgers maken die zich actief inzetten om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te behalen. Dit verhaal werkt als katalysator om geld in te zamelen voor CooP-Africa. Een duurzaam project in Oeganda en Kenia dat kinderen die te ver van school wonen steunt. Zo kunnen zij hun recht op onderwijs realiseren, een basisrecht. Sint-Ursula fietst wil minstens 100 Afrikaanse jongeren terug leerling maken. Per ingezamelde 150 euro krijgt 1 leerling een fiets. Sint-Ursula fietst zodat deze leerlingen ook kunnen fietsen.

http://www.sintursulafietst.be/

dakje met Geef-logo
€ 5 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×