OK
×

SED Crossfit Assen zet zich in voor AYA

Hieronder de link voor het film verslag

Benefietworkout in Assen levert ruim 3000 euro op voor jongeren met kanker

 

 

Ik zal me even voorstellen, ik ben Sebastiaan Boerema, 38 jaar oud, getrouwd en vader van 3 kinderen, en ik heb Hodgskin-lymfoom, of in gewoon Nederlands lymfklierkanker. En dat op zijn zachts gezegd; zwaar klote. Dat deze ziekte een sluipmoordenaar is, is bij mij wel gebleken, oopgenomen worden in het ziekenhuis met vermoedelijk COVID-19 en er uit komen met de diagnose lymfeklier-kanker. Stadium 4. (1-4). Dan staat de wereld echt even helemaal stil en daarna helemaal op zijn kop. 

Kop d’r Veur is mijn motto. Ik laat niet zo snel mijn hoofd hangen en mede door Crossfit en het wielrennen heb ik geleerd om door te gaan en ervoor te vechten. Deze rotziekte ga ik verslaan; hoe zwaar het ook is of nog gaat worden. 

Kanker draag je niet alleen, deze zin klopt en is ook zeker in mijn situatie van toepassing. Ik draag deze ziekte in mijn lijf dat wel, maar het drukt een grote stempel op mijn gezin, familie en vrienden, en wie mij nog meer kent.

Iedereen leeft veel met me mee en probeert het me het zo makkelijk mogelijk te maken, tijdens het traject van onderzoeken en chemo’s en vast en zeker ook het na-traject.

Waarom steun ik ook AYA? 

AYA steunt mensen van 18 tot 35 jaar. Ongeacht mijn leeftijd van 38 jaar vind ik het wel belangrijk om dit te steunen: want zo’n ziekte doet veel met je: maar ook zeker met je omgeving. En al helemaal als je nog jonger bent en je midden in het leven staat; dan komt zo’n bericht dat je ziek bent keihard aan. Hulp is dan zeer belangrijk, ook al is het alleen maar een luisterend oor; AYA doet er alles aan om jongeren zo goed mogelijk te begeleiden.

      ___________________________________________________

Mijn naam is Naomi Huizenga, 36 jaar oud en op 19 mei 2020 kreeg ik de diagnose endeldarmkanker. Daarna stond mijn leven on-hold, maar kwam ik ook in een rollercoaster. In plaats van werken als triagist op de huisartsenspoeddienst, werd ik zelf patiënt en woonde ik bijna in het ziekenhuis. In plaats van minimaal 4 keer in de week sporten, kostte het mij de grootste moeite naar het eind van de straat te lopen.

Ik weiger deze ziekte mijn leven te laten overnemen. Ik heb kanker, maar ik ben geen kanker! Nooit had ik verwacht zoveel steun te ontvangen. Van mijn familie, collega’s, van mijn vrienden en van mijn sportmaatjes van crossfit. Nooit heb ik me een moment alleen gevoeld. Ook al zie ik dat het ook een enorme klap voor hen is, de liefde die krijg, die vergeet ik nooit.

In deze periode lees ik ook veel verhalen over lotgenoten en waar ik van schrok, is het zwarte gat waar mensen in vallen als ze zijn genezen. Want hoe ga je verder? Hoe pak ik mijn leven weer op? Je wordt een nieuwe versie van jezelf. Versie 2.0. Waarschijnlijk net zo’n leuke (zo niet een leukere), maar hoe vul je het in?

Bij SED Crossfit kwamen ze al snel met het idee een work-out te organiseren voor het goede doel. Want kanker, dat draag je niet alleen. Iedereen kan en mag meedoen en je kunt je laten sponsoren. Doneren mag natuurlijk ook altijd!

!

Al snel kwam ik als goed doel terecht bij het doel AYA. Zij leveren integrale zorg aan jongvolwassenen met kanker. Door hen te steunen, kunnen zij verder met onderzoek. Ze doen meer kennis op bij het ontstaan van kanker bij jongeren en hopen meer inzicht te verkrijgen in de zorgbehoeften van jongvolwassen patiënten. Daarnaast wordt het geld geïnvesteerd in het opleiden van specialisten, zodat alle jongvolwassenen met kanker in Nederland de beste zorg krijgen die past bij hun levensfase en leeftijdsspecifieke behoefte.

Dus: steun ons en hierbij ook AYA om jongeren in de toekomst verder goed te kunnen ondersteunen hiervoor!! 

Naomi Huizenga
16-11-2020 07:39

Hallo allemaal,

Het is alweer meer een maand geleden dat we samen kwamen voor de WOD “KOP D’R VEUR”, wat was het een ontzettende mooie dag. Wij en volgens ons hebben we met z’n alle erg genoten, ondanks de Corona maatregelen.Wij hebben de laatste tijd ook niet stil gezeten, Naomi heeft hopelijk heeft haar laatste chemo gehad, daarna zal ze nog keer door de scan heen gaan.Hopelijk zal ze snel daarna geopereerd worden, heel spannend allemaal.Sebastiaan is 7 oktober schoon verklaard. Super blij, nu weer rustig aan herstellen.Genoeg over ons nu gaan we het over de opbrengst voor AYA hebben.We hebben tot nu toe €4440,- opgehaald🥳🥳 wat een monster bedrag!! En er komt nog steeds wat bij... binnenkort zal het eindbedrag bekend gemaakt worden.. 

 

Naomi Huizenga
06-08-2020 19:45

Wauw!!!!! Dit hadden we niet verwacht zo veel donatie's al in 2 dagen.. We zijn super blij en trots dat we dit nu al hebben bereikt..

We zijn er nog lang niet..  er komen nog meer actie's. We houden jullie op de hoogte.

Namens Naomi en Sebastiaan

 super bedankt. 

 

dakje met Geef-logo
€ 3.440 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
114%
124

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Naomi Huizenga

€ 2.025 opgehaald

Sebastiaan Boerema
Sebastiaan Boerema

€ 1.415 opgehaald