OK
×
Actievoerder
Baukje Koehoorn

School voor kinderen in Namibië

Afgelopen meivakantie zijn wij (Martijn Harman en Baukje Koehoorn met onze kinderen Stan (10 jaar) en Matz (7 jaar) Harman) in Namibië geweest en hebben we naast prachtige natuur helaas ook heel veel armoede gezien. Dit heeft veel indruk gemaakt en met z'n 4tjes hebben we besloten dat we in actie willen komen.

We hebben een schooltje mogen bezoeken en daar hebben we eten, drinken, schoolspullen en speelgoed uitgedeeld. Maar we willen graag meer voor deze school betekenen, zorgen dat alle kinderen uit het dorp naar school kunnen. En het liefst met een gevuld maagje.

Het (John and Elisabeth Bacon) schooltje staat in Kongola in Namibië. De kinderen gaan hier naar school in een golfplaten 'schuurtje'. Juf Priscilla probeert hier met alle beperkingen het beste van te maken. Er zijn geen voorzieningen en het 'hok' zit volgepropt met 26 kinderen (4- en 5-jarigen). Van deze kinderen zijn er een aantal die dagelijks zonder eten en drinken naar school komen. En dit terwijl zij dan nog de 'gelukkigen' zijn in het dorp die naar school kunnen. Er zijn namelijk nog eens 26 kinderen die op dit moment helemaal niet naar school kunnen, omdat daar geen geld voor is. Dit moet toch anders kunnen!?!?!?

Al is het misschien een druppel op een gloeiende plaat, laat ons die druppel dan zijn en voor deze kinderen in Namibië het verschil maken! Het goede nieuws is, dat dit doel best wel eens binnen handbereik kan liggen!!!

Er is namelijk een nieuw schoolgebouwtje!!! Er is alleen geen geld om het af te maken... Op dit moment dringen de termieten door de grond van het gebouwtje en zijn er geen hekken en sloten om het schooltje veilig af te sluiten. Er zijn bouwmaterialen, hang- en sluitwerk en meubeltjes nodig. Ook is er electriciteit nodig en niet te vergeten school- en spelmateriaal. Hiervoor is een bedrag nodig van 5000 euro.

We hopen van harte dat we het met elkaar minimaal het streefbedrag bij elkaar kunnen krijgen. En nog mooier, als het lukt om nog meer dan dat bij elkaar te brengen. Een grote droom van juf Priscilla is namelijk om niet alleen een fijne leer- en speelplek, maar ook een keuken te realiseren. Haar grote wens is dat alle leerlingen in ieder geval minimaal 1x per dag een maaltijd kunnen krijgen. Het is namelijk helaas niet vanzelfsprekend dat ze dit thuis krijgen. En leren gaat toch echt het best met een gevulde maag! 

Wij willen heel graag met jullie hulp zorgen dat het schooltje afgemaakt kan worden. Om alle 52 kinderen in het dorp een fijne kleutertijd te kunnen bieden, waarin ze mogen spelen en ontwikkelen in een omgeving die daarop aansluit. Alle kleine beetjes helpen, dus het maakt niet uit hoeveel je kunt missen, elke bijdrage telt!!!

Al het geld dat je doneert gaat rechtstreeks naar het schooltje. Ik onderhoud direct contact met juf Priscilla en zij gaat ons op de hoogte houden van alle verbouwingen en uitgaven die er gedaan worden. Foto's van het eindresultaat ga ik zeker met jullie delen via de socials.

Alvast ontzettend bedankt aan een ieder die deze actie op wat voor manier dan ook een warm hart toe draagt! Ook het verspreiden van deze actie onder zoveel mogelijk mensen wordt enorm gewaardeerd! 

 https://www.geef.nl/nl/actie/school-voor-kinderen-in-namibie/donateurs

Let op: kijk naar de mogelijkheden voor de vrijwillige bijdrage (keuzemenu)

 

B. Wolfert

€ 21

2 dagen geleden

F. de Haan

€ 20

3 dagen geleden

J. huisman

Donatie van Jasper, groep 5a

€ 20,20

4 dagen geleden

Anoniem

€ 25

07-07-2024

Anoniem

€ 10

07-07-2024

W. Brandsma

❤️

€ 25

06-07-2024

R. Lo

€ 100

05-07-2024

Anoniem

€ 10

05-07-2024

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
dakje met Geef-logo
€ 5.661 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 4.111,20 via Geef.nl
113%
141

donaties

43

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: B. Koehoorn

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Baukje Koehoorn

€ 4.111,20 opgehaald