OK
×
Actievoerder
Helena Gerritsen

Help Ruud Olde Daalhuis revalideren in Amerika

Twaalf jaar geleden liep Ruud een hersenletsel op door zinloos geweld 

Mijn vriend Ruud belandde door een harde trap met zijn hoofd op de grond. In het ziekenhuis werd hij met spoed geopereerd, vanwege een zwelling van zijn hersenen. Tijdens de operatie werd een groot deel van zijn schedel verwijderd om de druk te verlagen. Zijn leven werd gered, maar Ruud liep ernstig hersenletsel (NAH) op.  

Ruud, die fanatiek voetbalde in het eerste, een rijk sociaal leven had en hard werkte voor een carrière, was jaren bezig met zijn herstel. Hij heeft alle dagelijkse dingen opnieuw moeten leren.

Hij raakte zijn baan als financieel adviseur kwijt en moest stoppen met zijn post HBO opleiding tot Controller. Hij kreeg epilepsie en moest leren omgaan met zijn geheugenverlies (amnesie) en taalstoornis (afasie). Zijn carrière was voorbij en hij werd voor 73% afgekeurd.

Wie Ruud kent weet: Hij is een echte rasoptimist en een doorzetter met een hoofdletter D.

Nu 41 jaar, samenwonend en vader van twee zoons (12 jaar en 3 jaar) loopt hij nog dagelijks tegen de gevolgen aan van zijn hersenletsel. ‘Cognitieve vaardigheden’ zoals concentreren, leren, denkvermogen en taalgebruik zijn hierdoor lastig en vermoeiend. De omgeving ziet een vrolijke Ruud. Hij wil echter zo graag meer….

Twaalf jaar later is er toch hoop op verder herstel! Bij Cognitive FX in Utah Amerika zijn vele (Nederlandse) lotgenoten behandeld met zeer goede resultaten. Op basis van een functionele MRI, die je breinactiviteit laat zien terwijl je opdrachten maakt, wordt een intensief behandelprogramma opgesteld.

Het zou fantastisch zijn als Ruud een groter stuk van zijn leven terugkrijgt en dat hij weer makkelijker dingen kan volgen en onthouden. Door te werken aan zijn beperkingen, hoopt Ruud op verder herstel. De behandeling in Amerika is echter uiterst kostbaar (zie hieronder). Alle hulp en steun is daarom welkom.

 

Meer informatie over de behandeling:

Een korte impressie van de behandeling kijk.

De behandeling wordt momenteel onderzocht; lees meer hier.

Meer informatie over de behandeling:

www.cognitivefxusa.com

www.herstelbijhersenletsel.nl/cognitivefx

Krantenartikel na het zinloze geweld vind je hier

De behandeling is innovatief en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar

 

Kosten behandeling:

Eerste behandelweek:        €12.764,-

Tweede behandelweek:      €11.785,-

Verblijf:                                  €  1.272,-

Vlucht:                                   €     740,-

Totaal bedrag:                     € 26.561,-

                     

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 9.785 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 26.561
36%
308

donaties

91

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: R. Olde Daalhuis

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Helena Gerritsen

€ 9.785 opgehaald