OK
×

Rolstoelbus voor Tijs

** Check onderaan de pagina voor nieuwe updates! **

''Hallo! Ik ben Tijs van der Plas en ik ben 4 jaar. Ik woon in Katwijk aan Zee met mijn twee lieve zussen en mijn papa en mama. Zij zorgen heel goed voor mij!

Die zorg heb ik namelijk nodig, omdat mijn lichaam niet goed doet wat ik wil. Ik kan hierdoor niet lopen en praten. Ondanks deze beperking ben ik een vrolijke en ondernemende jongen.

Ik vind het leuk om op stap te gaan. Naar een museum, met papa een terrasje pikken of op zaterdag voetbal kijken bij Quick-Boys. Ook speel ik graag met andere kinderen, samen grapjes maken en doen wat ieder kind van 4 jaar doet. Want ik ben net als hen, maar mijn hersenbeschadiging zorgt ervoor dat mijn lijf een beperking heeft. 

Voor al deze dingen heb ik een gave rolstoel die ik helemaal zelf kan besturen. Die heb ik altijd nodig. Als ik naar mijn school ga of natuurlijk naar familie en vrienden.''

Wij zien dat de rolstoel heel belangrijk is voor de verdere ontwikkeling en mobiliteit van Tijs. Overal waar hij komt verblijdt hij iedereen met zijn glimlach. Maar Tijs wordt groter en om overal te kunnen blijven komen is het noodzakelijk dat er voor hem een rolstoelbus komt. En dat gaan we regelen met elkaar! 

Een rolstoelbus is een ondersteuning om net de dingen wel te kunnen doen die  anders ‘zo normaal zijn’. Mee kunnen blijven doen door mobiel te zijn! Zo’n bus is door bijkomende aanpassingen en voorzieningen een investering van zeker 40.000 Euro. Deze uitgave komt bovenop allerlei andere aanpassingen, verbouwingen en hulpmiddelen die aangeschaft moeten worden. Kortom, allerlei grote uitgaven die nodig zijn om Tijs te helpen.

Wij, als vrienden, hebben daarom deze actie voor Tijs opgezet. Een actie waarmee we hopelijk met elkaar ervoor kunnen zorgen dat er een rolstoelbus komt. Een actie waarmee we samen als vrienden, familieleden, collega’s, buren en bekenden om Tijs en zijn familie heen staan. Concreet iets kunnen betekenen voor Tijs. Samen dat zetje meegeven wat voor Tijs de wereld betekent en voor zijn ouders wat minder materiele zorgen.

Doe daarom nu met ons mee en doneer voor Tijs!

Voor in de agenda: Er volgt nog een fietsactie “Trappen voor Tijs” in juni gaan we met zijn allen fietsen voor de rolstoelbus actie. Later meer hierover maar… het is de bedoeling om van Willemstad naar Katwijk te fietsen. Wordt vervolgd, doen jullie mee?! 

Wil je op een andere manier meedoen of heb je een goed idee? Je kunt ons contacten via eenbusvoortijs@gmail.com

Groeten,

Dirk, Jaap, Jacob en Machiel

Machiel van der Bent
12-01-2023 13:09

Lieve mensen, 

Het geld blijft binnenkomen. 

Vandaag weer verrast door een hele gulle gever. Zo bijzonder om te merken hoe iedereen ons wil helpen. En mooi om te zien hoe we met elkaar met grote en kleine bedragen iets voor elkaar kunnen krijgen.

We hebben al gekeken naar welke bussen geschikt zouden zijn voor ons gezin. Tijs wilde in alle bussen even zitten en vond het helemaal leuk om de lift te gebruiken. 

We kijken nu al uit naar de ruimte die we straks hebben voor Tijs en zijn spullen. Nogmaals bedankt allemaal!

Rick & Janneke Febe, Ilse, Tijs

 

Machiel van der Bent
24-12-2022 10:01

Bericht van Tijs die superblij is met de actie!

Machiel van der Bent
13-12-2022 20:31

Een berichtje van de papa en mama van Tijs:

Bedankt!!

Via deze weg willen we een dank je wel zeggen, tegen iedereen die ons op welke manier dan ook helpt met de actie "een rolstoelbus" voor Tijs.

Van geld doneren tot de link delen, van armbandjes verkopen tot de eigen spaarpot legen. Het is echt heel bijzonder om dit mee te maken.

Dat jullie dit met elkaar voor Tijs waar maken is echt geweldig.

Machiel van der Bent
09-12-2022 09:43

Even een update over de doneeractie voor de rolstoelbus voor Tijs. Inmiddels zijn we 36 uur onderweg!

Geweldig dat er al ruim 500 donateurs meedoen aan de actie.

Wat begon als een onmogelijk haalbaar idee, komt zomaar een stap dichterbij. Inmiddels is 30% van het streefbedrag opgehaald!

Overweldigend. Juist omdat we met zoveel zijn en hiermee laten zien: we staan naast jullie!

We lezen het onder veel reacties: die bus gaat komen! Zo is het. Die bus komt er.

 

N.b.Er zijn ook wat vragen over de kosten van Geef.nl. Hierin is het platform transparant. Doneren kost geld. Ter info:Je mag zelf je bijdrage in de kosten kiezen. Als je ipv het standaard bedrag het laagste bedrag kiest, zijn de kosten voor je gift gedekt. 

dakje met Geef-logo
€ 28.402 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 40.000
waarvan € 23.592,75 via Geef.nl
71%
952

donaties

85

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: M. VAN DER BENT

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Machiel van der Bent
Machiel van der Bent

€ 23.592,75 opgehaald