OK
×

Rolstoelbus voor Julian

Het is inmiddels bijna 10 jaar geleden dat Sandro Pitta stichting Beat Duchenne oprichtte. Sandro wilde aandacht vragen voor de ziekte waarvan hij eigenlijk het bestaan niet wist, totdat de dokter hem vertelde dat dat de reden was, waarom zijn zoon Julian achterbleef in de ontwikkeling. Duchenne Spierdystrofie dus. Een progressieve en chronische spieraandoening waar tot op heden nog geen oplossing voor is gevonden.

Sandro verdiepte zich in de ziekte en begon te vechten. Niet alleen voor zijn gezin, maar vooral voor Duchenne patiënten in het algemeen. Hij vond in Ferdy Keuter, Gert Jan Bos en later Dennis Schomaker gelijkgestemden en onder de naam van de stichting werden diverse acties geïnitieerd om aandacht te vragen en geld in te zamelen. Zo werd er onder andere met buurmannen uit Nieuw-Amsterdam gefietst van Goes naar Hoes, van Maastricht naar 't Wicht en van Amsterdam naar Mien Vlam. Het ingezamelde geld werd besteed aan praktische zaken voor regionale patiënten. Er werd ondersteuning geboden aan een bus voor Niek en Joris kreeg hulp bij het aanpassen van de badkamer.

Maar de tijd gaat verder en zo ook de situatie in huize Pitta. Julian is steeds meer afhankelijk van zorg en rolstoel. Deze situatie drukt zwaar op het gezinsleven waardoor Sandro in 2019 een stapje terug doet en afstand neemt van de stichting. Hierdoor kan hij zich meer focussen op de thuissituatie. Stichting Beat Duchenne vond in ondernemer Gerrit Smit een zeer betrokken vervanger en gaat door. Tot nu het moment is gekomen dat we niet willen, maar onvermijdelijk blijkt. Het moment is aangebroken dat wij alles wat we doen aan de kant schuiven zodat we aandacht kunnen vragen voor de situatie van het gezin van onze buurman en vriend Sandro Pitta.

Inmiddels weten we door corona wat het is om beperkt te zijn in bewegingsvrijheid. We kunnen niet wachten op een vaccin om daarna er weer op uit te gaan. Voor Julian is er geen vaccin. Hij is rolstoelgebonden. Z’n elektrische rolstoel past niet in de auto waardoor familie Pitta aan huis is gekluisterd en dat moet anders. Wij willen hier aandacht voor vragen en een beroep op u doen.

 

Ons doel: een aangepaste rolstoelbus voor het hele gezin.

De overheid doet een gedeeltelijke bijdrage voor de aanpassing en stichting Beat Duchenne vult de aanpassing aan tot bruikbaar resultaat. De bus moet alleen nog even aangeschaft worden en juist daar wringt de schoen.

Steun door te doneren en laten we er samen voor zorgen dat ook familie Pitta als gezin kan genieten van dat wat voor ons vanzelfsprekend is.

S. Haverkamp

Succes!

€ 25

Vandaag

E. Gritter

€ 10

Vandaag

F. vd Toom

Heel veel succes, we duimen voor jullie !!

€ 25

Vandaag

A. Smid

🍀🍀

€ 10

Vandaag

Anoniem

€ 10

Vandaag

Love COnnection

Samen moet het lukken. <3 liefs Mirella

€ 50

Vandaag

B. Askes

€ 10

Vandaag

A. Heethaar

Heel veel succes

€ 25

Vandaag

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
dakje met Geef-logo
€ 5.830 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 45.000
12%
236

donaties

45

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: PITTA S

Delen

Aan wie wil je doneren?
×