OK
×
Actievoerder
Lennard Toma

Robert's schuld inlossen na gewelddadige overval

Robert Canaky uit Slowakije heeft iets verschrikkelijks meegemaakt. Op 26 juni 2020 loopt Robert over straat in Den Haag waar hij woont om sigaretten te gaan halen. Eerst pint hij nog wat geld bij de bank, 300 euro contant. Hij belt zijn vriendin op om te vertellen dat hij zo thuis is, maar eerst nog naar de winkel gaat. Plots zegt hij tegen zijn vriendin: ik moet ophangen, want er zijn jongens die nu problemen met mij komen zoeken. 

Het volgende moment wordt hij wakker na 3 dagen in coma te hebben gelegen in het HMC. Zijn schedel is geopereerd. Hij is alles vergeten. Van spraak tot lopen tot geheugen over wie zijn vriendin is. Alles is kwijt. Hij is gewelddadig beroofd. Z'n geld is weg en hij is zo hard op z'n hoofd geslagen dat ze hem hebben moeten opereren om de bloeduitstorting niet z'n hersenen te laten wegdrukken. Zonder operatie was hij overleden.

Hij moet 7 maanden revalideren met psychologen, psychiaters, logopedisten, fysio enzovoorts bij Basalt om weer een normaal leven te kunnen leiden. Pas in januari 2021 wordt hij ontslagen uit de kliniek. Gelukkig gaat het meeste goed. Wel heeft hij tot nu toe blijvende concentratieproblemen, stemmingswisselingen en geheugen als een zeef. En zijn vriendin is bij hem weggegaan vanwege de veranderingen in Robert z'n karakter.

Hij leeft nog. Dat is belangrijk.

Maar er is nog iets vervelends aan de hand. Hij was vlak voor de gewelddadige overval gestopt bij het uitzendbureau waar hij werkte, om binnenkort bij een ander uitzendbureau te starten. Deze uitzendbureaus regelen de ziektekostenverzekering voor arbeidsmigranten. En precies op 26 juni 2020 was Robert net niet verzekert. Net tussen wal en schip. Zijn vriendin heeft nog zo snel mogelijk een verzekering voor hem geregeld, maar het kwaad was voor een deel al geschied. 

13.500 euro schuld aan operaties en het IC bed. 

Iets wat Robert niet in één keer kan betalen.

 Pure pech. Niet alleen de overval. Niet alleen het geweld en de fysieke en mentale schade. Maar ook nog de financiële. 

De daders zijn nooit gezocht en dus nooit gevonden. Robert was niet in staat aangifte te doen. En ook al was het in een straat waar camera's hangen, de politie is het niet nagegaan en vanwege de privacy wetgeving worden binnen een week de beelden gewist. Net als het geheugen van Robert.

Schade verhalen bij de daders kan niet meer. Pas recent zijn we officieel aangifte gaan doen bij de politie (zie foto). Toch om het maar allemaal geregistreerd te hebben. Er was een politierapport, maar geen getuigen. En geen beelden meer die we konden raadplegen. Einde oefening.

Daarom wil ik geld ophalen voor Robert. Elk beetje helpt. Robert heeft enorme pech gehad. En lieve, vriendelijke mensen zoals Robert verdienen het om ook weleens een gelukje of meevallertje te krijgen. Vandaar deze actie. Het zou fantastisch zijn als je wat voor Robert over hebt. Het gaat niet om het streefbedrag, maar hoe dichter we erbij komen des te beter.Het geld gaat direct naar de rekening van Robert.

Super bedankt 🙏 Lennard Toma

 

*Uiteraard heeft Robert mij toestemming gegeven dit verhaal van hem te delen.

Lennard Toma
19-04-2022 21:20

Iedereen die heeft gedoneerd: Namens Robert, enorm bedankt. We hadden geen verwachtingen van de Geef actie en dat we nu al meer dan 4500 euro op dinsdag 19 april hebben opgehaald is echt bizar. Natuurlijk, hoe dichter we bij de 13500 komen, des te beter. Maar dit is al echt geweldig.

Dank jullie wel!

dakje met Geef-logo
€ 5.605 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 13.500
41%
313

donaties

4

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: R. Canaky

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Lennard Toma
Lennard Toma

€ 5.605 opgehaald