OK
×

Ringvaartploeg de vliegende zalm

English version can be found below

Roeien op het water is heerlijk! Helaas gaan wij als mensen niet altijd goed om met het water dat aanwezig is op onze planeet. De afgelopen tientallen jaren heeft er zich ongelofelijk veel plastic verzameld: de plastic soep. Dit is een probleem voor mens en dier en het is belangrijk dat deze tsunami aan plastic soep gestopt wordt. Daarom roeien wij, Mara, Alexz, Kevin, Laura en Mo (s), 8 juni de Ringvaart voor de Plastic Soup Foundation. Door 100km te roeien hopen we een steentje bij te kunnen dragen aan een betere, gezondere en schonere wereld.

Ons avontuur kan je volgen op insta: @vliegendezalm

Ook zou het fijn zijn als jullie willen helpen ons doel te bereiken.

 

Rowing is truly an amazing experience! Unfortunately, we humans have not always taken proper care of our largest resource. An incredible amount of plastic has accumulated in our oceans over the past few decades: the plastic soup. This is a huge problem for humans and animals alike and it is important that this tsunami of plastic soup is stopped. That's why we, Mara, Alexz, Kevin, Laura and Mo (coxswain), are rowing the Ringvaart for the Plastic Soup Foundation on June 8th. By rowing 100km, we hope to contribute to a better, healthier and cleaner world.

You can follow our adventure on Instagram: @vliegendezalm

Thank you for helping us reach our goal!

Plastic Soup Foundation logo 2

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

De tsunami van plasticsoep zo snel mogelijk stoppen! Dát is kort gezegd de missie van Plastic Soup Foundation. Lukt dat niet, dan zadelen we toekomstige generaties op met de gevolgen van een verschrikkelijke plaag. Plastic Soup Foundation is daarmee een ‘single issue’-milieuorganisatie. We houden ons met één ding bezig: het stoppen van de plasticvervuiling bij de bron.

Om dat doel te bereiken leggen we graag de vinger op de zere plek, vooral bij de industrie en de overheid. Ook benadrukken we steeds meer de relatie tussen plastic en menselijke gezondheid, zoals met onze Plastic Health Summit en de campagnes op het terrein van microplastics en plasticafval. Educatie vormt vanzelfsprekend een belangrijke pijler van ons werk, want kinderen zijn de toekomst. Zo hebben wij een digitaal educatieprogramma ontwikkeld voor het basisonderwijs en voortgezetonderwijs. Verder werken wij samen met deskundigen, politici, organisaties, universiteiten en bedrijven die een aansluitende missie of visie hebben. En last but not least: we leggen ook graag de vinger op de zere plek, vooral bij de industrie en de overheid!

De bron van die plasticvervuiling zijn we trouwens vaak zelf; de plasticsoep begint al voor je eigen deur op de stoep. We kunnen met z’n allen echt veel meer doen dan we geneigd zijn te denken!

Be aware: De Plastic Soup Foundation vraagt continu aandacht voor de plasticsoep via campagnes, nieuwsberichten en social media.

Find solutions: Plastic Soup Foundation stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plasticsoep aan de bron te bestrijden. Maatregelen die voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in zee terechtkomt hebben wat ons betreft de meeste impact. Denk hierbij aan het terugdringen van single-use consumentenplastics, de ontwikkeling van een Plastic Footprint-scan voor bedrijven maar ook installaties die op een slimme wijze plastic afvangen in rivieren.

De PSF is in staat om grootse dingen te doen; dat hebben we al bewezen met o.a. de  campagnes Ocean Clean Wash en Beat the Microbead en het terugdringen van het gebruik van microplastics. Door dit soort campagnes lijkt het of de PSF een grote organisatie is met veel middelen… niets is minder waar. Wij hebben zeer veel plannen en goede ideeën om het tij van de plasticvervuiling te keren maar we worden vaak belemmerd door onvoldoende financiële middelen. Draag je de PSF een plastic-vrij hart toe? steun ons dan! Iedere donatie is meer dan welkom… Hartelijk dank.

Website: www.plasticsoupfoundation.org 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 2.587 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
86%
70

donaties

13

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Vliegende Zalm

€ 692 opgehaald

Geen profielfoto
Mara Bakker

€ 499,13 opgehaald

Geen profielfoto
Alexz Schasfoort

€ 378,40 opgehaald

Geen profielfoto
Laura Strik

€ 350 opgehaald

Geen profielfoto
Kevin Pun

€ 338 opgehaald

Geen profielfoto
Mo Smeets

€ 330 opgehaald