OK
×

‘Rice, Beans and More’ project - Nica-Friends - 2020

7.1.2021:

De actie is inmiddels afgelopen en wij zijn superblij met het behaalde resultaat! Hartelijk dank aan allen die ons gesteund hebben en we hebben 100 families blij kunnen maken met een gezonde, voedzame en geweldige kerstmaaltijd!

DANKJEWEL!

 

16.12: met nog 7 dagen te gaan hebben we ons streefbedrag inmiddels al bereikt!! Écht geweldig!

Super bedankt aan allen die bijgedragen hebben dit te realiseren, zo veel families kunnen we hier een onvergetelijke Kerst mee bezorgen. Maar doneren mag en kan nog altijd, hoe hoger de opbrengst hoe meer extra families we kunnen helpen en verrassen met een fijne Kerstmaaltijd!

Nogmaals een groot DANKJEWEL!

-------

Nica-Friends helpt kinderen in de sloppenwijken van de stad Granada in Nicaragua met het volgen van beter onderwijs. Dat doet ze al ruim 7 jaar samen met de lokale NGO La Esperanza. Klik voor een impressie op de video onderaan! 

Er leven veel kinderen in grote armoede die nauwelijks mogelijkheden hebben om zich te ontplooien. Naast de grote armoede heeft Corona ook in Nicaragua hard toegeslagen met alle gevolgen van dien. Het toerisme is o.a. weg gevallen en daarmee is de werkloosheid onder de arme bevolking nóg hoger geworden. Een tragedie voor ouders en vooral voor de jonge kinderen.

Een dagelijkse maaltijd is bij velen al geruime tijd een probleem, er heerst veel voedselarmoede. La Esperanza is enkele maanden geleden begonnen die families met kinderen te helpen met een ‘Rice and beans’ project. Families in grote nood ontvangen wekelijks een pakket waar ze de eerste voedselbehoefte mee kunnen vervullen. Nica-Friends helpt daar natuurlijk graag voortdurend aan mee.

Binnenkort is Kerst op komst, altijd een groots familie feest in Nicaragua. Al enkele jaren doneert Nica-Friends geld aan La Esperanza. Zij verstrekken met kerst een goede feestelijke maaltijd aan al die families van de kinderen die leven in de krottenwijken van Nicaragua. Dagelijks is het alleen maar rijst met bonen, maar met Kerst helpen we ze graag om er iets extra’s van te maken door er een stuk kip, groente en fruit bij te doen. Een ongekend feest voor deze families in een hele moeilijke tijd.

Wil je ons helpen zo veel mogelijk kinderen een basis voeding te geven en/of een mooie Kerst te bezorgen, help ons dan en doneer een bedrag voor het ‘Rice and beans’ project óf voor een fijne kerstmaaltijd in de erbarmelijke tijden daar!

Hartelijk dank!

 

 

 

Nica-Friends logo 2

Nica-Friends

Stichting Nica-Friends (Vrienden van Nicaragua) zet zich al ruim 7 jaar in om het onderwijs voor de armste kinderen in de sloppenwijken van de stad Granada-Nicaragua te verbeteren. Dit voor kinderen in de leeftijd van de basisschool, de middelbare school maar ook hoger onderwijs.

Nicaragua is het op één na armste land van Latijns-Amerika, ca. 50 % van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Slechts 1 van de 3 kinderen in de sloppenwijken maakt de lagere school af, gewoon omdat ouders ze van school halen om te helpen in huis, op de markt of in de landbouw. Een schrijnende situatie en dus hebben ze geen kans op een toekomst zonder armoede.

In 2018 is er een flinke politieke onrust geweest, waardoor het dagelijks leven van alle (arme) mensen nóg eens extra verslechterd is. Nu in 2020 is ook daar nog eens Covid19 overheen gekomen, een ramp voor het land. Vooral de armsten hebben banen verloren (in de toeristen industrie) met alle gevolgen van dien. Een schokkende situatie, zeker ook voor de kinderen!

Ons doel:

Wij willen geld inzamelen om diverse onderwijs gerelateerde projecten in Granada te verwezenlijken en zodoende kinderen in de sloppenwijken te helpen met het volgen van (beter) onderwijs. Daarvoor werken we heel succesvol samen met de lokale NGO 'La Esperanza', die al sinds 2002 actief is met het helpen van deze groep kinderen. 'Giving a hand' op weg naar een betere toekomst.

We hebben gelukkig al heel veel mogen realiseren: leeshoeken met boeken, klaslokalen gebouwd, toiletgebouwen, oogmetingen gedaan en brillen verstrekt, heel veel lesmaterialen voor de kinderen gekocht, etc. Daarnaast betalen we al enkele jaren voor ca. 20 kinderen het volgen van middelbaar onderwijs, hún kans op een toekomst.

We zijn altijd op zoek naar aanvullende mogelijkheden om de kinderen in Nicaragua nog beter en meer te kunnen helpen, ze verdienen dat! Dat doen we graag en doen we met passie. Uw hulp daarbij stellen wij zeer op prijs.

 

Onze formele missie luidt:

"De stichting stelt zich als doel het inzamelen van financiële en/of materiële middelen ten behoeve van kinderen uit de laagste klassen van de samenleving in Nicaragua. Hiermee geven we ze een kans tot het volgen van goed onderwijs op lager, middelbaar of hoger niveau. De stichting zal het geld en/of middelen innen en vervolgens doneren aan één of meerdere erkende organisaties in Nicaragua, die zich in de ogen van de stichting goed, met overtuiging en zonder winstoogmerk inzetten voor deze groep kinderen. In aanvulling hierop zal de organisatie in Nicaragua hoofdzakelijk werken met vrijwilligers en derhalve aantoonbaar minimaal 98 procent van de door haar ontvangen donaties, daadwerkelijk besteden aan de kinderen of aan faciliteiten voor de kinderen."

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.200 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 1.150 via Geef.nl
120%
40

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×