OK
×
Actievoerder
Arnolda Westerduin

Reddingsactie voor Orion

Hij leek al te zijn overleden toen hij werd gevonden. Maar bij het zien van mensen begon zijn staart te bewegen. Meer energie had hij niet meer. De Griekse vrijwilligers hebben al veel ernstig leed gezien, maar dit overtrof alles. Ze handelden onmiddellijk. En noemden hem Orion. Het sterrenteken Orion staat symbool voor 'strijder'. Hij is nu bij de dierenarts in Athene en vecht inderdaad als een strijder voor zijn leven. En wij kunnen hem hierbij helpen, dankzij een bijzondere gift...

Ruim een maand geleden moesten wij in Nederland afscheid nemen van Henri van Riel. In het najaar van 2015 werd Henri ernstig ziek. Samen met zijn vrouw Joan, waren ze de trotse en liefdevolle baasjes van ons Griekje Bella. De strijd die Henri zo moedig streed, kon hij niet winnen.
Diep getroffen waren wij door de laatste zin op de rouwkaart: 'Liever geen bloemen, maar een gift aan Dog Rescue Greece zouden wij zeer waarderen.' Tijdens de mooie, liefdevolle afscheidsplechtigheid is maar liefst 375 euro gedoneerd. Dit bedrag hebben we in grote dankbaarheid aanvaard en bewaard voor als ons een speciale hulpvraag zou bereiken. Welnu, die bereikte ons enkele dagen geleden. Na overleg met de weduwe van Henri is besloten deze donatie te gebruiken voor de behandeling en verzorging van Orion. Ze zei: "Henri zou dit prachtig gevonden hebben en gezegd hebben: "Redden, die hond!"
We hopen met heel ons hart dat Orion het redt. Dat hij een gezonde, gelukkige hond kan worden. Een dergelijk lijden en vreselijk levenseinde, dat verdient geen enkel levend wezen.
Zondag 22 mei 2016 is de Dag van de Hond. Dit jaar zal die dag voor ons in het teken staan van Orion, zijn strijd en genezing. Maar ook van alle andere honden die zo vreselijk hard hulp behoeven. Helpt u mee?Helpt u mee deze prachtige gift van Henri te laten uitgroeien tot een nóg mooier bedrag? Dan kunnen we de dierenarts-rekening van Orion betalen en... misschien nog wel iets overhouden voor andere honden zoals Orion.
Namens Orion en (postuum) ook namens Henri: heel hartelijk dank!
Meer informatie en een link naar de video vindt u op onze weblog

*** Update Orion 23 mei *** Het volgende bericht bereikte ons vanuit Griekenland: De bloedwaarden verbeteren heel langzaam, hij is nog steeds in kritieke toestand maar wel stabiel. Hij wil graag eten en dat is een goed teken. De wonden beginnen enigszins te helen maar omdat ze zo groot zijn is het een moeilijk en langdurig proces. Opstaan lukt nog niet. We blijven er op vertrouwen dat hij zal herstellen en een normaal leven zal kunnen hebben. *** Hartelijk dank voor al uw medeleven en gulle giften. Zodra we weer foto's ontvangen, zullen we die met u delen. Namens Orion: Efcharisto poli! - Hartelijk dank! 

** Update 30 mei: Orion ligt nog steeds aan het infuus en heeft nog niet volledig op kunnen staan. We blijven hoop houden op herstel. **

 

** Update 31 mei: Kopie van de email die we ontvingen: News for Orion: he is still taking antibiotics for the wounds on his feet. He also takes tratment for erlicheia. He has good apettite forfood and water. He managed to stand on his two front feet (Sunday). He is taking vitamins. Soon he will start high value food. **

Update 1 juni: Video van Orion. Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden: Orion video 1 juni 2016

Update 5 juni: De eerste stapjes! (met ondersteuning) Orion video 5 juni 2016

Update 18 juni: Orion loopt! Bekijk de VIDEO van de eerste eigen stapjes! 

Update 30 september: Orion is in Nederland! Lees zijn verhaal op de weblog

Update 26 november: Orion is geadopteerd, zijn verhaal kunt u hier lezen. 
De donatie-actie voor Orion wordt op 30 november afgesloten. 

 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 905 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
45%
27

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×