OK
×
Actievoerder
BenG Projecten

Red nú een leven: Een dringende oproep vanuit India

Hierbij een oproep van Gé Mol

Namens het bestuur van BenG doe ik nog een keer een dringende beroep op de BenG-gemeenschap.

Zoals de hele wereld ondertussen weet is de noodtoestand in India, tijdens de tweede Corona golf,  ongekend hoog: Er is gebrek aan alles: ziekenhuisbedden, zuurstof, vaccins, beschermingsmiddelen. De begraaf- en crematieplaatsen zijn volledig overbelast.

Op 10 mei is een volledige lockdown afgekondigd, voorlopig tot 24 mei. Wij hebben met Chandra Sekaran van MERDS overlegd hoe BenG zou kunnen helpen tijdens deze tweede piek. Als kleine organisatie kunnen we bij deze massale uitbraak slechts een minimale bijdrage leveren. Helaas stemde de Indiase overheid niet in met ons voorstel om het aantal reisbewegingen te beperken en een “Vaccinatie-bus” naar de dorpen in de omgeving van Natham te laten rijden. Nu moeten de mensen zelf naar een vaccinatielocatie komen.Het Indiase vaccinatieprogramma voor 45+ volgt ook de volgorde van oud naar jong. Er blijkt echter een nijpend tekort aan vaccins te zijn. Overigens kunnen de armste groepen in de maatschappij het zich niet veroorloven om zelf vaccins te kopen, laat staan dat zij de vaak Engelstalige vaccinatie-oproepen en -instructies begrijpen. Ook heerst er vaccinatie-angst, zeker nadat een beroemde filmster kort na zijn vaccinatie is overleden.

De lokale overheid heeft NGO’s opgeroepen om zich te richten op het bevorderen van hygiëne maatregelen en het wegnemen van vaccinatieangst. Chandra en zijn vrijwilligers gaan (goed beschermd!!) naar de dorpen om beschermende en sanitaire middelen (mondkapjes, zeep, desinfecterende gel) uit te delen en voorlichting te geven over het gebruik ervan. Het blijkt dat er in grote gezinnen bijvoorbeeld maar 1 of 2 mondkapjes zijn, die gedeeld worden. Daarnaast willen zij de mensen informeren over het grote belang om zich te laten vaccineren. 

Het benodigde budget voor de aanschaf van beschermingsmiddelen en het verspreiden van simpel voorlichtingsmateriaal voor deze 200 gezinnen is € 3500. 

Daar kunnen jullie mee helpen!!

Jullie bijdrage is meer dan welkom op onze ING rekening, IBAN: NL73 INGB 0000 534 534 (BIC/SWIFT: INGBNL2A) t.n.v. BenG projecten of maak gebruik van de onderstaande knop <doneer nu>

Met vriendelijke groet,

Gé Mol  

Coördinator BenG projecten in India 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 5.025 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 1.245 via Geef.nl
143%
29

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
BenG Projecten
BenG Projecten

€ 1.245 opgehaald