OK
×

Ramp Turkije Fam. Mohamad Aldwear

Mohamad Aldwear.

Voor familie in Syrië en Turkije  

 

2014 – 2015

In 2014 woonde ik in Syrië, met mijn hele fam.  Vader Moeder 2 broers, door de aanhoudende oorlog waar de situatie steeds dreigender werd, Ik ben geraakt door scherven van een bom, en heb hierdoor 3 mnd. in een ziekenhuis in Damascus gelegen.

                                                                                                                             Damascus 2012 - 2015

 

Reden voor mijn fam. om in 2015 te emigreren naar Turkije, de hele familie van mijn moeder is van Turkse afkomst., Dus het lag voor de hand om daar naartoe te gaan, ik herstelde goed, en vond snel werk om ook mijn vader en moeder te helpen in het onderhoud aldaar. Mijn broers vlogen uit werden verliefd en kregen hun eerste kinderen, settelde zich in Osmaniye. Osmaniye ligt in zuiden van Turkije.   

            

In 2019

In 2019 (ik was toen 20 jaar) bedacht ik me dat ik niet in Turkije wilde blijven, Het leven voor Syrische mensen in Turkije is moeilijk, Ik werd als Syriër niet geaccepteerd.

Op internet gezocht en gekeken waaruit bleek dat Nederland mijn beste optie was om naartoe te gaan, een leven op te bouwen voor mij en wellicht een gezin kunnen stichten zodat ik ook later iets voor dat land (Nederland) terug kan doen.

 

20 Juni 2021

Dan begint het pas, Ik ga mijn Vader en Moeder Broers en zussen neefjes en nichten vertellen wat ik van plan ben. Na veel gesprekken met hun, begrijpen ze wat ik zeg, als ik het wil moet ik het nu doen. In Jan 2021 (ruim een jaar later) ben ik afgereisd op weg naar Nederland, zes maanden later ben ik aangekomen in het AZC in Ter Appel en heb ik me aangemeld als vluchteling op 20 Juni 2021. Vandaar ga ik naar een gastgezin in Apeldoorn, ik realiseer me dat ik veel geluk heb, de lieve en begripvolle mensen vangen mijn op en leren mij veel over de Nederlandse cultuur, dan, zijn er veel gesprekken, en onderzoeken en krijg ik na 1 jaar een huis en een verblijfsvergunning en dus politiek asiel. Ondanks dat ik m’n fam. mis ben ik blij en dankbaar dat ik hier mag blijven. 

 

Apeldoorn                                                                                                                                                                                                                                                                         

Tijdens dit afgelopen jaar richt ik me op de Nederlandse taal, ga vanaf dit moment ook naar Nederlandse les het gaat goed, ben er nog niet, maar werk er hard aan. Leer steeds meer Nederlanders kennen en probeer er het beste van te maken. De lieve mensen om mij heen kan ik niet meer op twee handen tellen, inmiddels ben ik vrijwilliger Bij Apoppoldro popkoor in Apeldoorn daar zorg ik een keer per week voor de mensen die daar in de pauze een drankje doen. En ik richt me op nog beter Nederlands leren en op hoe ik verder ga met mij toekomst….

 

Dan op is er op Maandag 6 Februari is er een vreselijke aardbeving in het gebied waar mijn familie woont.

Het appartement van mijn ouders is verwoest, onbewoonbaar, evenals het huis van mijn broer is aangemerkt als onveilig ze moeten daar dus ook weg. Onzekerheid. Totaal 11 mensen zijn dakloos geworden.

In een ander gebouw is mijn nichtje met haar kinderen omgekomen, ook een neef van mijn vader die wonen in Iskenderun, zo een 30 min van Osmaniye, zijn omgekomen. Voor een deel is het duidelijk, voor en ander deel niet omdat de lichamen (nog) niet zijn gevonden.

U begrijpt dat mijn familie hulp nodig heeft, Goederen zijn niet handig, daarom ben ik Met het aPOPpoldro popkoor deze crowdfunding gestart en vraag u om te geven zodat ik samen met u mijn familie een klein beetje kan helpen hun leven weer op te bouwen.

Ik beloof u bij dat ik u allen op de hoogte zal houden en zal laten weten wat er met het geld gedaan is, als u uw email adres achter laat.

 

Bij voorbaat dank ik u voor alle giften.

 

Mohamad Aldwear.

 

 Op apoppoldro.nl kunt u nog meer fotos van de fam Aldwear zien.

 

Bijzonder dank aan het aPOPpoldro popkoor.

 

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 1.132 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
waarvan € 1.127 via Geef.nl
22%
33

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Apoppoldro Popkoor

Delen

Aan wie wil je doneren?
×