OK
×
Actievoerder
Ralph Tuijn

Ralph Tuijn roeit de Atlantische oceaan over!

English below!

Ralph Tuijn is 47 jaar oud en eigenaar van Oceanrower.eu. Hij is een ervaren oceaanroeier die voor de zesde keer de oversteek zal maken. De wereldrecords staan al op zijn naam, maar dit record wil hij graag verbeteren!

''Ik ga vanuit vanuit Portimão naar Cayenne, Frans-Guyana roeien. Mijn vertrek is afhankelijk van de weersomstandigheden. Onderweg kom ik niet alleen veel dieren tegen, ook veel plastic. Dat dit een groeiend probleem is, is bekend. Met mijn oversteek wil ik de Plastic Soup Foundation helpen om het plastic in de oceanen tegen te gaan. Ik zal gedurende mijn oversteek jullie meenemen in wat ik tegenkom op de oceaan. Mijn verwachting is om eind januari aan te komen, ik roei hiervoor zestien uur per dag en probeer 5 tot 6 uur te slapen. De rest van de tijd zal ik besteden aan het klaarmaken van mijn eten en drinken. Jouw steun draagt bij aan het verminderen van het plastic in de oceanen. De impact van plastic in de oceanen, hoop ik jullie te laten zien tijdens mijn oversteek. Mijn oversteek kan je volgen via www.oceanrower.eu.''

 

___________________________________________________________________________

Ralph Tuijn is 47 years old and owner of Oceanrower.eu. He is an experienced ocean rowerand in December he is going to cross the ocean for the sixth time. With several world records to his name he is determined to cross the ocean even faster than he did the last time. 

“I want to row from Portimão to Cayenne, Frans-Guyana. The departure depends on the weather conditions. During my crossing I do not only face a lot of animals, but also a lot of plastic. This a growing problem and everybody knows that. With my crossing I want to raise money for the Plastic Soup Foundation to help them reduce plastic from the oceans. During my crossing I’ll keep you updated about what I come across in the ocean. My expected time of arrival is the last week of January, I expect to row about 18 hours a day and sleep for about 4 hours. The rest of the time I’m trying to catch some food from the ocean or prepare the food I already have on the boat. Your support and donation will help reducing the plastic from the oceans. I hope to show you this impact of plastic during my crossing. You can follow me on my website: www.oceanrower.eu.”

Plastic Soup Foundation logo 2

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

De tsunami van plasticsoep zo snel mogelijk stoppen! Dát is kort gezegd de missie van Plastic Soup Foundation. Lukt dat niet, dan zadelen we toekomstige generaties op met de gevolgen van een verschrikkelijke plaag. Plastic Soup Foundation is daarmee een ‘single issue’-milieuorganisatie. We houden ons met één ding bezig: het stoppen van de plasticvervuiling bij de bron.

Om dat doel te bereiken leggen we graag de vinger op de zere plek, vooral bij de industrie en de overheid. Ook benadrukken we steeds meer de relatie tussen plastic en menselijke gezondheid, zoals met onze Plastic Health Summit en de campagnes op het terrein van microplastics en plasticafval. Educatie vormt vanzelfsprekend een belangrijke pijler van ons werk, want kinderen zijn de toekomst. Zo hebben wij een digitaal educatieprogramma ontwikkeld voor het basisonderwijs en voortgezetonderwijs. Verder werken wij samen met deskundigen, politici, organisaties, universiteiten en bedrijven die een aansluitende missie of visie hebben. En last but not least: we leggen ook graag de vinger op de zere plek, vooral bij de industrie en de overheid!

De bron van die plasticvervuiling zijn we trouwens vaak zelf; de plasticsoep begint al voor je eigen deur op de stoep. We kunnen met z’n allen echt veel meer doen dan we geneigd zijn te denken!

Be aware: De Plastic Soup Foundation vraagt continu aandacht voor de plasticsoep via campagnes, nieuwsberichten en social media.

Find solutions: Plastic Soup Foundation stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plasticsoep aan de bron te bestrijden. Maatregelen die voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in zee terechtkomt hebben wat ons betreft de meeste impact. Denk hierbij aan het terugdringen van single-use consumentenplastics, de ontwikkeling van een Plastic Footprint-scan voor bedrijven maar ook installaties die op een slimme wijze plastic afvangen in rivieren.

De PSF is in staat om grootse dingen te doen; dat hebben we al bewezen met o.a. de  campagnes Ocean Clean Wash en Beat the Microbead en het terugdringen van het gebruik van microplastics. Door dit soort campagnes lijkt het of de PSF een grote organisatie is met veel middelen… niets is minder waar. Wij hebben zeer veel plannen en goede ideeën om het tij van de plasticvervuiling te keren maar we worden vaak belemmerd door onvoldoende financiële middelen. Draag je de PSF een plastic-vrij hart toe? steun ons dan! Iedere donatie is meer dan welkom… Hartelijk dank.

Website: www.plasticsoupfoundation.org 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 610 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
6%
29

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ralph Tuijn

€ 610 opgehaald