OK
×
Actievoerder
Ralph Tuijn

Ralph Tuijn roeit de Atlantische oceaan over!

English below!

Ralph Tuijn is 47 jaar oud en eigenaar van Oceanrower.eu. Hij is een ervaren oceaanroeier die voor de zesde keer de oversteek zal maken. De wereldrecords staan al op zijn naam, maar dit record wil hij graag verbeteren!

''Ik ga vanuit vanuit Portimão naar Cayenne, Frans-Guyana roeien. Mijn vertrek is afhankelijk van de weersomstandigheden. Onderweg kom ik niet alleen veel dieren tegen, ook veel plastic. Dat dit een groeiend probleem is, is bekend. Met mijn oversteek wil ik de Plastic Soup Foundation helpen om het plastic in de oceanen tegen te gaan. Ik zal gedurende mijn oversteek jullie meenemen in wat ik tegenkom op de oceaan. Mijn verwachting is om eind januari aan te komen, ik roei hiervoor zestien uur per dag en probeer 5 tot 6 uur te slapen. De rest van de tijd zal ik besteden aan het klaarmaken van mijn eten en drinken. Jouw steun draagt bij aan het verminderen van het plastic in de oceanen. De impact van plastic in de oceanen, hoop ik jullie te laten zien tijdens mijn oversteek. Mijn oversteek kan je volgen via www.oceanrower.eu.''

 

___________________________________________________________________________

Ralph Tuijn is 47 years old and owner of Oceanrower.eu. He is an experienced ocean rowerand in December he is going to cross the ocean for the sixth time. With several world records to his name he is determined to cross the ocean even faster than he did the last time. 

“I want to row from Portimão to Cayenne, Frans-Guyana. The departure depends on the weather conditions. During my crossing I do not only face a lot of animals, but also a lot of plastic. This a growing problem and everybody knows that. With my crossing I want to raise money for the Plastic Soup Foundation to help them reduce plastic from the oceans. During my crossing I’ll keep you updated about what I come across in the ocean. My expected time of arrival is the last week of January, I expect to row about 18 hours a day and sleep for about 4 hours. The rest of the time I’m trying to catch some food from the ocean or prepare the food I already have on the boat. Your support and donation will help reducing the plastic from the oceans. I hope to show you this impact of plastic during my crossing. You can follow me on my website: www.oceanrower.eu.”

Plastic Soup Foundation logo 2

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

Daar waar Al Gore met A Inconvenient Truth de klimaatverandering op de kaart heeft gezet, wil de Plastic Soup Foundation dat doen met de gevolgen van plastic vervuiling voor onze oceanen. Plastic is een wondermateriaal, maar het is ook een grote vervuiler. Kunnen we de gigantische, steeds groter wordende hoeveelheid (micro) plastic afval dat in de Oceaan drijft og opruimen en aangroei stoppen? De Plastic Soup Foundation wil geen gevoelens van machteloosheid bevorderen, maar aanzetten tot positieve bewustwording en actie.

De missie van Plastic Soup Foundation is: ‘No plastic waste in our water!‘

We halen geen plastic uit het water; we zorgen dat het er niet (meer) in komt. Sinds onze oprichting in 2011 proberen we dit doel te bereiken door bronnen van plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding. Inmiddels behoort de organisatie van Nederlandse bodem volgens de internationale pers tot ‘One of the leading advocacy groups to tackle plastic pollution.’ 

Be aware: De Plastic Soup Foundation vraagt continu aandacht voor de plasticsoep via campagnes, nieuwsberichten en social media.

Get educated: Get educated: Wie zich wil verdiepen in de plasticsoep is bij ons aan het goede adres. Zo ontwikkelden we in 2016 gastlessen voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. In augustus 2018 hebben wij het nieuwe digitale educatieprogramma voor het basisonderwijs officieel gelanceerd. Verder werken wij samen met deskundigen, politici, organisaties, universiteiten en bedrijven die een aansluitende missie of visie hebben.

Find solutions: Plastic Soup Foundation stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plasticsoep aan de bron te bestrijden. Maatregelen die voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in zee terechtkomt hebben wat ons betreft de meeste impact. Denk hierbij aan het terugdringen van single-use consumentenplastics, de ontwikkeling van een Plastic Footprint-scan voor bedrijven maar ook installaties die op een slimme wijze plastic afvangen in rivieren.

De PSF is in staat om grootse dingen te doen; dat hebben we al bewezen met o.a. de  campagnes Ocean Clean Wash en Beat the Microbead en het terugdringen van het gebruik van microplastics. Door dit soort campagnes lijkt het of de PSF een grote organisatie is met veel middelen… niets is minder waar. Een handjevol zeer proffesionele vrijwilligers trekken de kar en doen dit al geruime tijd met veel inzet en op eigen rekening. Wij hebben zeer veel plannen en goede ideeën om het tij van de plasticvervuiling te keren maar we worden vaak belemmerd door onvoldoende financiële middelen. Draag je de PSF een plastic-vrij hart toe? steun ons dan! Iedere donatie is meer dan welkom… Hartelijk dank.

Website: www.plasticsoupfoundation.org 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 610 opgehaaldvan € 10.000
7%
29

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen