OK
×

Praktisch ICT opleidingsproject in DRCongo

De stichting Vrienden van Mikondo steunt al sinds 2001 een lagere en middelbare school in DRCongo de laatste jaren met meer dan 1100 leerlingen.De school is vernoemd naar de Hollandse tulp: La Tulipe.Vanuit de stichting willen we een nieuw project opzetten waarvoor we uw aandacht willen vragen:

Het project LivBantu wil jongeren in DRCongo helpen:Doel: Oprichten en starten met een ICT trainingscentrum in het centrum van Kinshasa Doelgroep: Jongeren van 15 jaar en ouder, in Kinshasa, die klaar zijn met school of vakopleiding, en dus kunnen gaan werken of studeren, maar vastlopenNiveau: Beginners en gevorderdenModules: Office (Word, Excel enz.) + infografie + programmeren Noodzaak: Veel jongeren in Kinshasa lopen vast doordat ze niet vaak genoeg bij een computer kunnen. Dus kunnen ze geen vaardigheid opdoen in informatica. En dat missen ze bij hun werk of studie. Er is voor hen geen of veel te weinig toegang tot de digitale wereld. Het is niet mogelijk dat gat in hun kennis op te vullen, omdat die infrastructuur ontbreekt.

Dit project heeft een dubbel doel: A. Aan werkende en studerende jongeren de praktische opleiding ICT bieden die hun universiteit of hogeschool niet kan bieden. B. Het trainingscentrum ICT Livingstone Bantu moet niet alleen financieel op eigen benen kunnen staan, door lesgeld te vragen, maar ook in staat zijn voor een flink deel de financiering van LA TULIPE te steunen.

Het volledige projectplan staat hier: Volledig projectplanEen link naar de folder van het project: folder

D. van Hierden aan teamlid Dewes van Lohuizen

€ 25

03-12-2019

A. van der Veer aan teamlid Dewes van Lohuizen

€ 15

29-11-2019

G. rullmann schmidt aan teamlid Dewes van Lohuizen

€ 10

29-11-2019

Anoniem aan teamlid Dewes van Lohuizen

€ 50

30-07-2019

M. Block aan teamlid Dewes van Lohuizen

€ 25

27-05-2019

dakje met Geef-logo
€ 125 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 7.500
1%
5

donaties

31

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
mieke rang
Het begin is er al en het eind is niet ver. Gisteren 1% van het streefgedrag behaald, zag ik.

€ 0 opgehaald