OK
×

Peter, Adriaan van Driel & Marjolijn Witvliet 21.1KM SDS

De keuze voor Stichting Downsyndroom (SDS) als goed doel is vrij eenvoudig: bij onze zoon Joep is direct na zijn geboorte de diagnose ‘Trisomie 21’ uitgesproken, beter bekend als Syndroom van Down. Die diagnose was het begin van een heftige periode vol met heel veel onbeantwoorde vragen en dubbele gevoelens: dankbaarheid, vreugde, angst, woede, achterdocht, twijfel en onzekerheid.

De eerste weken na Joeps geboorte draaiden hoofdzakelijk om het Syndroom van Down en alles wat daar bij komt kijken. Een waslijst van medische onderzoeken naar wat er allemaal mis kan zijn bij ‘dat soort kindjes’. Gesprekken met naasten en de buitenwereld die niet over Joep gingen, maar over ‘dat soort kindjes’ en het Syndroom van Down. En om de confrontatie met het gegeven dat we in een maatschappij leven waar ‘dat soort kindjes’ niet altijd dezelfde kansen krijgen of zelfs domweg niet geaccepteerd worden.

Met de diagnose Trisomie 21 verdween ook het fundament van onze dromen over zijn en onze toekomst. Veel zaken de we eerst nog voor gewoon aannamen waren ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Het is een diagnose die je ertoe dwingt om je toekomstverwachtingen bij stellen en je dromen aan te passen.

Voor de onbeantwoorde vragen was de Stichting Downsyndroom een dankbare bron van informatie en ervaringen. Het was fijn om niet het wiel opnieuw uit te hoeven vinden. Ook nu Joep groter wordt en in een nieuwe fase van zijn leven komt (peuterspeelzaal en basisschool) maken we wederom dankbaar gebruik van de SDS als vraagbaak en informatiebron.

Je merkt dan hoe deze stichting zich inzet om alles te bevorderen wat bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom. Ik zie graag dat de stichting haar goede werk in de toekomst kan blijven voortzetten en er ook kan zijn voor toekomstige (ouders van) mensen met het Syndroom van Down.

Omdat de stichting financieel afhankelijk is van donateurs en (incidentele) subsidies is dit echter geen zekerheid.

Daarom wil ik op 10 maart de ‘’Halve van Oostvoorne” lopen. 21,1 kilometer hardlopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Downsyndroom.

Wil jij een steentje bijdragen? Elk bedrag, hoe klein ook, wordt heel erg gewaardeerd. Ontzettend bedankt als je me wil sponsoren!

Vriendelijke groeten,

Peter Goedegebuur

 

Peter Goedegebuur

..... sow dan al 465,- euro opgehaald!! te gek!!!
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie