OK
×

Personal Swim Coach zwemt voor ALS

Wat gaan we doen - Zwemmen voor ALS! Zwemmers van Personal Swim Coach gaan ervoor om 4500 (vier puzzelstukjes van 1500 euro) bij elkaar zwemmen!

Waarom - Jackie heeft in 2021 in het Geestmerambacht tien kilometer gezwommen voor ALS. Deze ziekte treft een aantal mensen om haar heen en ze wilde haar passie inzetten voor meer aandacht en geld voor deze slopende ziekte. In 2022 gaven we hier vervolg aan en nodigden we iedereen uit mee te komen zwemmen op zijn/haar niveau om zo met elkaar een mooi bedrag bij elkaar te zwemmen voor Stichting ALS. Dit heeft ruim 6000 euro opgeleverd voor Stichting ALS!

Dit jaar gaan we er weer voor. Doe je mee? Van steiger tot steiger is het ongeveer 1,4 kilometer zwemmen. Je kan één keer oversteken. Of weer terug zwemmen. En nog een keer heen. En terug. Wat je wilt! (criteria om mee te mogen zwemmen: je bent gezond, je bent voldoende geoefend om in open water 1,4 km te zwemmen en het zwemmen met een zwemboei is verplicht).

Wanneer en waar - Zondag 20 augustus van 10.00-14.00 uur. We gaan van start bij de zwemsteiger aan de Noordzijde van het Geestmerambacht.

Sponsor een zwemmer - geweldig dat je bijdraagt! Dat kan met de oranje button hiernaast.  We hebben gekozen voor een gezamelijke pagina (en dus geen afzonderlijke pagina per zwemmer). We zwemmen samen, we doneren samen! Je donatie gaat wordt direct op de rekening van ALS gestort. 

Toeschouwers - zijn natuurlijk van harte welkom. Hoe meer hoe beter! Neem vooral je fiets mee, dan red je het om naar de andere zijde de fietsen voordat je zwemmer daar aankomt. Hardlopen kan natuurlijk ook.

ALS Nederland (Stichting) logo 2

ALS Nederland (Stichting)

In Nederland lijden tussen de 1000 en 1500 patiënten aan de dodelijke spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Jaarlijks komen er zo'n 500 nieuwe ALS patiënten bij en sterven er ook zoveel. Er is geen medicijn en geen therapiedie de ziekte kan stoppen of genezen. De ziekte tast alle spieren aan, behalve de hartspier en het uitvallen van de ademhalingsspieren is de fatale factor. Dit gebeurt gemiddeld 3 jaar na de eerste verschijnselen. Hoewel er in Nederland jaarlijks meer mensen aan ALS overlijden dan aan AIDS is het een onbekende ziekte. Er wordt er maar weinig onderzoek naar verricht. Het duurt gemiddeld 16 maanden voordat de definitieve diagnose gesteld kan worden en de symptomen verergeren snel. Het inzetten van bepaalde voorzieningen en hulpmiddelen moet dus snel gebeuren. Het komt echter veel te vaak voor dat de aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen niet snel genoeg in behandeling worden genomen vanwege de onbekendheid met ALS van artsen en instellingen.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 5.185 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
115%
246

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×