OK
×
Actievoerder
Emile Hagelen

Overstromingen in het noorden van Ghana. Noodhulp!

Voortgang in de noodhulp voor bewoners

Vijf weken geleden is de ELPG een hulpactie begonnen voor mensen die door het hoge water hun gewassen, hun vee of hun huis zijn kwijtgeraakt. Wij houden u graag op de hoogte van de situatie in Ghana en de besteding van het noodhulpgeld.

Inmiddels is er een flink aantal donaties binnengekomen waarmee wij al de eerste hulp hebben kunnen leveren. Er is nu € 11.000 overgemaakt naar Ghana. Heel erg bedankt voor uw steun! 

U kunt nog steeds doneren. We kunnen dit geld goed gebruiken om meer boeren te helpen, de trainingen in compost maken te organiseren en een cursus omgaan met klimaatsverandering op te zetten.

Rechtstreeks op de rekening van de ELPG of via geef.nl. IBAN: NL36 RABO03 11 05 39 63 t.n.v. St. Ecologische Landbouw Projecten Ghana

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bericht van 6 oktober 2020

Overstromingen

Ghana kampt met overstromingen en veel regen. Huizen, wegen, en heel veel akkers met voedsel langs de rivier en in de lage vlakten zijn vernield of zwaar beschadigd. Koeien, geiten, schapen en kippen zijn verdronken. Zelfs ca. 20 boeren zijn verdronken, die met hun wankele kanootjes maiskolven van hun overstroomde akkers wilden redden.

Wij werken samen met Issifu, een projectleider daar. Issifu zegt: ‘Families zijn gescheiden van elkaar en kunnen elkaar niet helpen. Mensen zijn geschokt door de impact van de overstromingen en maken zich zorgen over de toekomst: het voedsel voor de komende droge tijd is vernield, wat nu?’.

Wie wij zijn

Wij willen boeren die al hun oogst zijn kwijt geraakt door de overstromingen helpen met een zak mais en een training in compost maken.

De ELPG is een stichting die al vele jaren de voedselzekerheid in het noorden van Ghana probeert te verbeteren. De coronacrisis had het transport van zaden, kunstmest en landbouwchemicaliën vanuit het zuiden naar het noorden van Ghana stilgelegd. De ELPG helpt boeren minder afhankelijk te worden. 

Al jaren leren we boeren te composteren en te werken met natuurlijke middelen in plaats van chemische middelen, met druppelirrigatie, met bomen planten, met trainingen in groepswerk enz. enz.

Plan:

Wij zamelen nu geld in om de volgende drie plannen te kunnen uitvoeren:

1. Mais voor families, zodat ze de komende 2 maanden kunnen eten.

2. Trainingsprogramma zodat boeren ook na de noodhulp aan hun toekomst kunnen werken.

3. Trainingsprogramma om boeren leren om te gaan met klimaarsvrandering. 

------

Help boerenfamilies in het noorden van Ghana weer een toekomst te geven!

Kijk voor meer infomatie op de website

Stichting Ecologische Landbouwprojecten Ghana logo 2

Stichting Ecologische Landbouwprojecten Ghana

Op het platteland van Ghana is veel honger en armoede. Hoofdoorzaak: de traditionele landbouw en tekort aan kennis om voldoende opbrengsten van het land te halen voor de groeiende bevolking. Oplossing: de bevolking leren om biologische landbouwmethoden toe te passen. Dit gebeurt door lokale projectleiders met steun en inbreng van ELPG. ELPG is inmiddels 40 jaar betrokken bij de landbouwontwikkeling in Noord Ghana en de resultaten bewijzen dat deze biologische landbouwmethoden werken: aanzienlijk hogere oogstopbrengsten; duurzaam landgebruik, minder erosie, betere bodemvruchtbaarheid; meer sociale samenhang in de dorpen: composteren doe je samen; meer vertrouwen in eigen kunnen; verbetering van het milieu, o.a. door bomenaanplant. Deze boeren kunnen hun gezinnen weer voeden en een deel van de oogst verkopen. Daardoor is er schoolgeld voor kinderen, geld voor kleding en voor gezondheidszorg. De landbouwautoriteiten in Noord Ghana hebben deze resultaten ook gezien en nemen de technieken steeds meer op in hun voorlichtingsprogramma’s.
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 6.600 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 7.500
waarvan € 2.700 via Geef.nl
88%
67

donaties

17

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Emile Hagelen

€ 2.680 opgehaald