OK
×
Actievoerder
Esther Pottger

Overstroming Jakarta: Josh Pottger en gezin alles kwijt!

Lieve allemaal,

Zoals de meesten van jullie niet weten - omdat het helaas niet of nauwelijks in het Nederlands nieuws was - heeft er op Nieuwjaarsnacht een enorme overstroming plaatsgevonden in Jakarta (Indonesië). Mijn broer Josh woont daar met zijn vrouw Jona en zoontje Jaydon van bijna 7 jaar. Zij hadden net het nieuwe jaar ingeluid toen de hevige regenval begon. De straten stonden al snel onder water, stroom en internet vielen uit en wij hier in Nederland zijn de volgende dag zelfs enkele uren het contact met mijn broer verloren.

Alles kwijt
Toen het water hun huis binnenkwam, hebben zij geprobeerd om hun spullen in veiligheid te brengen. Maar het bleef maar stijgen en stijgen zodat zij hun huis moesten ontvluchten naar hoger gelegen buren. Een paar uur later kwam ook daar het water binnen en uiteindelijk zijn zij daar met een rubberboot vandaan gered. Een aantal belangrijke bezittingen hebben zij kunnen redden, en tot een week geleden hebben zij steeds tijdelijk bij en met verschillende familieleden in huis gezeten. Door de waterschade - niet alleen regenwater maar door de overstroming is ook het riool hiermee vermengd - is hun huis onbewoonbaar geworden, en hun meubels en de meeste bezittingen zijn niet meer bruikbaar. Het vieze water en de schimmel heeft veel knuffels van mijn neefje, hun trouwalbum, en veel onvervangbare spullen met emotionele waarde totaal verwoest.

Starting from scratch
Het appartement dat ze via via hebben gevonden en waar ze sinds kort zijn ingetrokken, moeten ze dus from scratch inrichten. De meeste (huishoudelijke) apparaten en onder andere kasten en bedden moeten ze vervangen. Ook kleding, speelgoed en alles wat je maar nodig hebt voor een gezinshuishouden moeten ze opnieuw kopen. Hun hondjes hebben ze sinds hun redding helaas moeten achterlaten. Ze worden verzorgd door kennissen, maar in de flat waar mijn broer nu een appartement huurt, zijn huisdieren (zo gaat dat in Indonesië) niet welkom. Ze gaan de honden regelmatig bezoeken, en zijn de mogelijkheden tot het laten bouwen van een nieuw, opgehoogd huis aan het onderzoeken. Pas als ze weer een eigen huis hebben, kunnen ze weer herenigd worden met hun lieve hondjes.

Wil je helpen?
Zoals je begrijpt, heeft dit alles een enorm prijskaartje. En het salaris van mijn broer is hiervoor niet toereikend. Wil je mijn broer en zijn gezin helpen, dan zijn we je heel erg dankbaar! Ik zorg er persoonlijk voor dat het opgehaalde geld eerlijk bij mijn broer terecht komt en hij zal het gebruiken om een nieuw leven in te richten. Zodat we dit slechte begin van 2020 achter ons kunnen laten, zij het rustig kunnen gaan verwerken én ze verzekerd zijn van een veilige plek om een toekomst te kunnen opbouwen.


Vragen die je misschien hebt:

  • Jakarta (en Josh die daar al jaren woont) is toch gewend aan overstromingen?
       >> Dat klopt; mijn broer heeft meerdere keren tot aan zijn enkels in het water gestaan in zijn huis. Een ‘draaiboek’ om hun spullen te redden, ligt standaard klaar. Maar deze keer is het water véél hoger gekomen (uiteindelijk tot middelhoogte!), en daarom konden de standaard maatregelen deze ramp niet voorkomen.
  • De overstroming was op 1 januari, waarom start je deze actie dan nu pas?
       >> De technische problemen die banken hadden vanwege de overstroming zijn pas opgelost. Ook heb ik gewacht tot ze in het appartement zijn ingetrokken, en duidelijk zou zijn wat er precies nodig is qua inrichting enz.
  • Mocht je meer dan het streefbedrag ophalen, wat gebeurt er dan?
       >> Aangezien de huur van het tijdelijke appartement waar ze nu in wonen hoger ligt dan de maandelijkse lasten van hun oude huis, is extra ondersteuning hierbij geen overbodige luxe. Ook zal mijn broer het geld investeren in het huis dat ze hopen te bouwen.
A. DEVIDES CASTELLO aan teamlid Esther Pottger

€ 25

06-07-2020

W. Theijs aan teamlid Esther Pottger

Kracht toegewenst

€ 100

06-07-2020

Anoniem aan teamlid Esther Pottger

€ 10

29-02-2020

Anoniem aan teamlid Esther Pottger

€ 5

26-02-2020

L. Verwoert aan teamlid Esther Pottger

Sterkte...

€ 10

25-02-2020

R. Dinsbach aan teamlid Esther Pottger

Lieve groeten Oom Rob en tante Thea

€ 25

16-02-2020

D. Greveraars aan teamlid Esther Pottger

€ 5

15-02-2020

Anoniem aan teamlid Esther Pottger

€ 5

12-02-2020

1
2
3
4
5
6
dakje met Geef-logo
€ 1.035 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
51%
42

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: E.F. Pottger

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Esther Pottger

€ 1.035 opgehaald