OK
×
Actievoerder
Marc en Charlotte

Operaties in de Amazone

Hallo allemaal,

Wij zijn Charlotte Oomens en Marc Schluep. Wij werken normaal gesproken op de afdeling anesthesie van het Bravis ziekenhuis, maar in september gaan wij voor Stichting Quina care aan de slag in het regenwoud van Ecuador.

Uw donatie komt ten goede van: medische instrumenten (naalden, beademingsbuisjes) en medicijnen (lokale verdoving, narcosemedicatie) die wij gaan gebruiken.

Hospital San Miguel

Jacob en Carolien zijn twee Nederlandse tropenartsen die in het Amazonegebied een eigen ziekenhuis hebben opgericht. Een oud internaat werd omgebouwd tot volledig uitgerust ziekenhuis. Hospital San Miguel ligt in het noordoosten van Ecuador en doet dienst voor de regio’s Putumayo en Cuyabeno. Dit gebied bestaat vrijwel geheel uit dichtbebost regenwoud. De mensen wonen hier in dorpen die uitsluitend per boot bereikbaar zijn. Ze leven vaak van kleinschalige landbouw. Door ontbossing voor oliewinst en een jarenlange guerillaoorlog is de regio één van de arme en instabiele gebieden van het continent, waar basisvoorzieningen zeer beperkt zijn. Het ziekenhuis probeert deze mensen te helpen met basale gezondheidszorg, en ze leiden daarnaast lokale bevolking op tot verpleegkundige of zorgondersteuner. 

Een operatiekamer in de Amazone

Om de zorg nog beter en uitgebreider te maken heeft San Miguel straks een operatiekamer klaar, waar wij dus aan de slag zullen gaan om de lokale bevolking te helpen. Het idee is om zo chirurgische ingrepen mogelijk te maken, die veel kwaliteit van leven opleveren. Zo hoeven zwangere vrouwen dadelijk niet meer drie uur te reizen voor een keizersnede en worden operaties aan liesbreuken of wonden mogelijk. Het vitaal houden van deze regio draagt bij aan de weerbaarheid van de lokale bevolking en zo het behoud van dit natuurgebied.

Quina Care is een CBF en ANBI erkend goed doel.Kijk ook op; https://www.quinacare.org/

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 2.385 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
79%
88

donaties

133

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: M. Schluep

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Marc en Charlotte
Marc en Charlotte

€ 2.385 opgehaald