OK
×

Ook in 2021 moet Sinterklaas er zijn voor alle Tilburgers

Al 120 jaar een begrip in Tilburg

Het Sint Nicolaas Comité Tilburg geeft ieder jaar speciale aandacht aan kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. kinderen in bijzondere omstandigheden en ouderen met weinig tot geen sociale contacten. Dit noemen wij onze Goede Doelen. In de huidige situatie met corona is het harder nodig dan ooit!

Wat kunnen we binnen de huidige coronaregels toch doen:

Intocht in de Piushaven op Zondag 14 november en in de avond een kinderdisco in het Spoorpark vanwege ons 120-jarig bestaan. De intocht is doorgegaan, maar helaas kon de kinderdisco vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet doorgaan.

De actie Pakje van de Sint. Met deze jaarlijkse actie zorgen we ervoor dat Tilburgse gezinnen die het financieel moeilijk hebben een fijne pakjesavond/middag kunnen beleven. Hiervoor wordt nog in prima staat verkerend speelgoed, spellen, boeken etc. ingezameld. Het speelgoed wordt door eigen vrijwilligers gecontroleerd, schoongemaakt en uitgedeeld aan de gezinnen. In 2020 kregen 356 kinderen uit 187 gezinnen een mooi pakje van de Sint.

Het kinderfeest voor kinderen in bijzondere omstandigheden. Jaarlijks worden ca. 250 kinderen uitgenodigd voor dit feest.

De actie met mandjes voor contactarme ouderen gaat net als andere jaren door. Al tientallen jaren wordt een leuk mandje met luxe artikelen en hebbedingetjes en een gedicht van Sinterklaas bij ouderen in Tilburg bezorgd. Ook dit jaar worden door eigen vrijwilligers 500 mandjes ingepakt en persoonlijk bij de ouderen afgeven. Uit ervaring weten wij dat deze actie door de ouderen erg gewaardeerd wordt. Zeker dit jaar is dat beetje extra aandacht zo hard nodig.

De ouderenmiddag is staat ook weer gepland, waarin de contactarme ouderen een gezellige middag wordt aangeboden. Helaas kan deze door de aangescherpte corona-maatregelen niet doorgaan in 2021

Voor meer informatie over onze goede doelen acties zie: www.sintintilburg.nl/goede-doelen/.

Stichting Centraal Sint Nicolaas Comité logo 2

Stichting Centraal Sint Nicolaas Comité

Het Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg is opgericht in 1901 en is hiermee de oudste organisatie in Nederland die zich richt op het organiseren van activiteiten, zoals de intocht Sint Nicolaas in Tilburg en daaraan verbonden goede doelen. Voor kinderen in bijzondere omstandigheden wordt jaarlijks een kindermiddag georganiseerd en met het project ‘Pakje van de Sint’ wordt (tweedehands) speelgoed ingezameld wat wordt ingepakt en uitgedeeld aan minderbedeelde gezinnen. Ook wordt aandacht geschonken aan ouderen met weinig sociale contacten. Zij ontvangen een ‘mandje’ met luxe artikelen en hebbedingetjes en een gedicht of worden uitgenodigd voor een gezellige middag met bingo en een hapje en drankje en natuurlijk komt Sinterklaas dan ook.
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 740 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
14%
10

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×