OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

OOK DE DIEREN IN KERATEA WILLEN ETEN - HELP DZG HELPEN!

OOK DE DIEREN IN KERATEA WILLEN ETEN - HELP DZG HELPEN!Via via kwam St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal in contact met een Nederlandse mevrouw die sinds 2023 in Griekenland woont. Zij wees ons op een  op een shelter waarvan de tweede locatie in 2023 totaal afgebrand is door de verwoestende bosbranden in juli. Als door een wonder is geen enkele hond of kat omgekomen, bewoners uit de buurt zijn met auto's gekomen en hebben de honden allemaal kunnen redden, de katten zijn gevlucht en zijn na de brand terug gekomen.

De tweede ( nu de enige ) shelter is in de buurt van Keratea, ca, 40km zuidoost van Athene. Abir Wazzan heeft de zorg voor ongeveer 60 honden en 30 katten, die verzorgt ze met hart en ziel.  De honden gaan elke dag naar buiten (ongeveer 15-20 minuten) tijdens het schoonmaken van de kennels.  Dit werk wordt gedaan door Abir, met in het weekend wel enige hulp. 

De meeste honden waren ooit pensionhonden van stichtingen en particulieren die zijn gestopt met betalen voor de honden en ze achtergelaten hebben. Een aantal honden heeft Abir zelf gevonden op straat, ziek en mager en heeft ze opgevangen in het asiel. Sommige honden zijn zelfs over het hek van de shelter gegooid, dit gebeurt nog steeds.

Veel honden wonen bijna hun hele leven in het asiel, veel honden zijn ook oud aan het worden.  Meer  honden kunnen niet meer aangenomen worden, wegens de ruimte, maar vooral omdat de financiële middelen steeds schaarser zijn geworden. De schulden lopen op, ook voor voer. Dit betekent dat er dagen zijn dat wegens geldgebrek de dieren niet te eten hebben. Dat geldgebrek is na de Covid 19 pandemie groter geworden,

Abir: “Tot de Covid19 crisis had ik een goedbetaalde baan en kon ik alle dieren zelf onderhouden. Mijn baan is nu verdwenen en mijn dieren zijn voorbestemd om honger te lijden zonder hulp. Ik heb nog nooit in mijn leven om hulp moeten vragen en ik ben er echt kapot van dat ik ze niet langer alleen kan onderhouden. Ik heb momenteel geen financiële steun en daarom vraag ik die nu  om te proberen mijn honden te eten te geven. Alle geredde dieren hier komen van de straten van Athene en zijn gedumpt, verwaarloosd of mishandeld. Het zijn dankbare, liefdevolle zielen en ik kan het niet verdragen om ze te zien lijden. Ze zijn zo afhankelijk van mij. Elke donatie, hoe klein ook, helpt me om de dieren in mijn opvang te voeden. Hartelijk dank.”

De schulden bij de dierenarts en de dierenwinkel zijn hoog opgelopen.  St. Dierenhulp zonder Grenzen heeft al proberen te helpen, maar samen bereiken we meer. Maar heel belangrijk is dat de honden en katten dagelijks te eten krijgen, 

Help jij ook mee?

 

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

15-03-2024

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 15

15-03-2024

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 5

15-03-2024

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

14-03-2024

F. bijlsma van dijk Bijlsma van Dijk aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

14-03-2024

Naked Design aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

13-03-2024

M. van Beuningen aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

12-03-2024

L. Struyven aan teamlid Ria Kuurman

€ 40

12-03-2024

1
2
3
dakje met Geef-logo
€ 315 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.500
12%
20

donaties

39

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 315 opgehaald