OK
×
Actievoerder
Olaf Paap

Onze Kerstwens: basis voedselhulp voor ons dorp in Laos!

Klik hier: ons campagne filmpje uit Laos

Wij, Olaf, Ineke en onze 3-jarige Dion, willen blijven stralen voor de allerarmsten in ons dorp in Laos. Vanwege Covid zijn de grenzen van Laos al sinds 1 jaar en 9 maanden gesloten. Als gevolg daarvan zijn alle banen voor onze dorpelingen verloren gegaan. Er is geen overheidssteun. 

Als je nog ruimte hebt op je lijst met kerstcadeaus, denk dan alsjeblieft  aan 'Onze Kerstwens!'

'Onze Kerstwens:' 10 maanden 'voedsel- en medicijnhulp' blijven bieden aan de allerarmsten in ons dorp... JA, doe mee met 'Onze Kerstwens!' En wij organiseren alles ter plekke.

______________________________________

Met de komst van Covid sinds maart 2020 veranderde ons dorp aan de beroemde Kuang Si-watervallen plotseling: Laos sloot zijn grenzen en het toerisme kwam volledig tot stilstand. Als gevolg daarvan gingen alle banen voor onze dorpelingen verloren. Al snel zagen we de armoede van dichtbij: Kinderen kwamen hongerig naar school en de armste ouderen trokken zich terug in hun hutjes/huisjes.

Voor de armste dorpelingen organiseerden we 'basisvoedsel- en medicijnhulp.' Dit is mogelijk gemaakt door de hulp van vele warmhartige donaties van over de hele wereld. Het hulpbudget is het afgelopen jaar volledig besteed aan:

- 39 kinderen die op elke weekdag 1 voedzame maaltijd krijgen

- 26 ouderen die wekelijks 1,5 kg rijst krijgen, deze wordt gebracht aan huis 

- 26 chronisch zieken die gratis medicijnen krijgen

Door het groeiend aantal armste dorpelingen zien we hoe belangrijk het is om in het nieuwe jaar de 'basis voedsel- en medicijnenhulp' voort te zetten.

_______________________________________

Het Vlinderpark wil (her)openen voor scholen

Ons Vlinderpark gaat graag door met zijn missie; natuureducatie. Na alle lockdowns van het afgelopen jaar zijn de scholen weer begonnen en willen we graag ons Vlinderpark (her)openen voor de scholen. Hiervoor moeten we ons educatieve deel van de tuinen veilig, leerzaam en speels herbouwen.

Met jouw steun gaat 'Onze Kerstwens' zeker in vervulling! Wij zorgen ervoor dat hier in het verre Laos alle donaties precies op de juiste plek terecht komen... Bedankt voor jullie warme begrip en geweldige steun!

Ja, doe mee met 'Onze Kerstwens!'

Achtergrondinformatie in een notendopje

Wij, Olaf en Ineke, de oprichters van het Vlinderpark, wonen sinds 9 jaar in dit dorp in Laos. Ons dorp wordt omringd door de zijstromen van de prachtige turquoise Kuang Si-watervallen, de belangrijkste 'natuurattractie' in Laos. We zijn erg dankbaar dat we samen met de dorpelingen ons vlinderpark pal naast de watervallen hebben mogen bouwen. 

Na de opening van ons vlinderpark in 2014 hebben we veel goede online recensies gekregen o.a. dankzij de geweldige hulp van fantastische vrijwilligers. Daarom kwamen er steeds meer bezoekers naar onze magische tuinen. Ook de lokale scholen kwamen steeds vaker op bezoek en hebben we deze veel enthousiaste en speelse rondleidingen gegeven. 

Met de komst van Covid sinds maart 2020 veranderde ons dorp plotseling: Laos sloot zijn grenzen en het toerisme kwam volledig tot stilstand. Als gevolg daarvan zijn alle banen voor onze dorpelingen verloren gegaan. Al snel zagen we de armoede van dichtbij: kinderen kwamen hongerig naar school en de armste ouderen trokken zich terug in hun hutjes/huisjes. 

Eind 2020 hebben we besloten om voor ons dorp de eerste crowdfund-campagne 'voedsel- en medicijnhulp' te organiseren. Dankzij vele warme donaties hebben we het afgelopen jaar hulp kunnen bieden, namelijk ... 'basis voedsel en gratis medicijnen.'

De saamhorigheid en hoop is in ons dorp gebleven. We hebben veel respect voor onze dorpelingen die, ondanks dat er weinig meer over is, toch hopen dat de watervallen in de toekomst weer veel bezoekers zullen trekken. 

Laotianen zijn warme familiemensen. We vertellen ouderen, zieken en kinderen dat mensen uit vele landen over de hele wereld vragen naar hun welzijn en dat deze mensen hen graag steunen. Laten we voor elkaar blijven zorgen zoals warme familieleden dat voor elkaar doen! Ja, doe mee met 'Onze Kerstwens!'

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 6.944 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 11.400
waarvan € 4.145 via Geef.nl
60%
73

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: O.C. Paap

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Olaf Paap
Olaf Paap

€ 4.145 opgehaald