OK
×
Actievoerder
Truus Vegter

Ontbijtjes voor vluchtelingen op Lesbos

Ergens vanaf  juni ga ik, onder voorbehoud van corona maatregelen, weer 1 week naar Lesbos. Dit keer als vrijwilliger bij de stichting Because We Carry (BWC). Tot eind april reizen er geen nieuwe vrijwilligers teams naar Lesbos (vanwege covid19), vanaf eind mei hoopt Because We Carry weer met  roulerende weekteams aan de slag te kunnen gaan. Helaas blijkt het nog steeds nodig om hulp te bieden....

Wat ga ik doen 

Mijn inzamelingsactie is vooral bedoeld om de kosten te dekken van een week ontbijtjes, vers fruit en groenten uitdelen in het kamp. Dat is keihard nodig, vooral voor de vele kinderen die er leven want het eten dat ze krijgen is van slechte kwaliteit en amper voedzaam.

Elke week is er 8000 euro nodig voor de ontbijtjes, want er verblijven nog steeds duizenden gevluchte mensen op Lesbos. Dit bedrag dekt de kosten van een week ontbijtjes in het kamp Kara Tepe en zoveel mogelijk andere BWC activiteiten op het eiland. Het bedrag wordt door het wekelijks wisselende team van 7 vrijwilligers meegebracht, althans dat is de bedoeling. Bijzonder genoeg lukt dat ook altijd!

Mijn streefbedrag om mee te nemen is daarom €1145.

Voor 1 ontbijtje is 1 euro nodig. Als je 10 euro doneert help je dus al met 10 ontbijtjes. Doneer je 25 euro, dan help je 25 mensen aan een gezond ontbijtje. Alles wordt lokaal ingekocht zodat de bevolking op Lesbos er zelf ook wat aan heeft.

Helpen jullie me mee om mijn streefbedrag te halen zodat we zoveel mogelijk kinderen en kwetsbare mensen van een gezond ontbijtje kunnen voorzien?

Namen velen alvast enorm bedankt! ❤💚💙🌈

*****

De organisatie Because We Carry

Because We Carry is een beweging van mensen die onmacht omzet in daadkracht. In deze humanitaire crisis waarin meer dan 70 miljoen mensen op de vlucht zijn (door corona zouden we het bijna vergeten...) is het belangrijk dat we ons realiseren dat helpen een noodzaak is met als motto: be the change you wish to see in the world!

Het doel van de stichting is ouders en kinderen te helpen die gevlucht zijn voor oorlog, bedreigingen of een natuurramp. Samen dragen de vrijwilligers elke dag bij aan de eerste stapjes van heling. De ongeveer 9000 mensen op de vlucht die op dit moment op Lesbos verblijven zitten meestal vol met trauma. Om ervoor te zorgen dat zij zich weer een beetje mens durven voelen brengt BWC kracht en liefde en vooral ook praktische hulp. 

V. selleger Selleger aan teamlid Truus Vegter

€ 25

10-04-2021

J. Bleeker aan teamlid Truus Vegter

Veel succes met jullie goede actie!

€ 25

07-04-2021

Anoniem aan teamlid Truus Vegter

€ 5

07-04-2021

L. Wit aan teamlid Truus Vegter

Zet 'm op!

€ 10

07-04-2021

A. v maasdam aan teamlid Truus Vegter

succes truus 😘

€ 10

07-04-2021

S. R aan teamlid Truus Vegter

€ 50

07-04-2021

W. de Wit aan teamlid Truus Vegter

Veel succes met deze ontzettend goede en liefdevolle actie!

€ 50

06-04-2021

E. weijer Weijer aan teamlid Truus Vegter

€ 100

05-04-2021

1
2
3
4
dakje met Geef-logo
€ 700 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.145
61%
32

donaties

46

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Truus Vegter
Truus Vegter

€ 700 opgehaald