OK
×

Onderzoek naar Verdrag van Lissabon omtrent Spaanse Galgo

De Stichting DutchGalgoLobby probeert het veel gehoorde argument dat het Verdrag van Lissabon verhindert de mishandelingen te stoppen, te weerleggen.

In artikel 13 van dit verdrag staat namelijk: “houden de Unie en de lidstaten ten volle rekening met hetgeen vereist is voor het welzijn van dieren als wezens met gevoel, onder eerbiediging van de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen en gebruiken van de lidstaten met betrekking tot met name godsdienstige riten, culturele tradities en regionaal erfgoed.”

Deze uitzondering geldt voor de jacht met windhonden. In alle andere Europese landen wordt deze vorm van jagen beschouwd als stropen. Het mishandelen van de Galgo’s en andere jachthonden is echter ook in Spanje verboden en bij overtreding zou gehandhaafd en gestraft moeten worden.

Wanneer we kunnen aantonen dat artikel 13 van het Verdrag van Lissabon onterecht wordt aangewend, dan kunnen we binnen Europese wetgeving Spanje aanspreken op de misstanden.

Hiervoor is echter een uitgebreid juridisch onderzoek nodig waarvoor financiële middelen op dit moment ontbreken.

Om dit juridisch onderzoek te kunnen realiseren hebben we momenteel 3.000 euro nodig. We hebben je steun heel hard nodig om dit doen te bereiken. Doneren kan op twee manieren:

-      Via deze website

-      Door geld over te maken naar IBAN NL66ABNA0613094565 ter name van Stichting DutchGalgoLobby onder vermelding van ‘Verdrag van Lissabon’

Alvast heel erg bedankt! 

Voor meer informatie zie https://www.dutchgalgolobby.org/

Volg ons op Facebook en Twitter:

Facebook: https://www.facebook.com/DutchGalgoLobby/

Twitter: https://twitter.com/dutchgalgolobby

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 3.145 opgehaald
105%
102

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen