OK
×
Actievoerder
Wesley Bolks

Noodhulp Malawi extreme storm 'Freddy'

Malawi is getroffen door extreme overstromingen door tropische storm ‘Freddy’. Een update uit het ziekenhuis Mulanje Mission Hospital:

Na twee dagen hevige regenval en overstromingen, zondag en maandag, is er in sommige delen van Mulanje vannacht 480 mm regen gevallen in slechts 12 uur. In de dorpen is er veel schade aan huizen, gewassen en er vallen doden en gewonden door overstromingen en instortende gebouwen. Sociale media staan vol met heftige foto’s en filmpjes en gemeenschappen rapporteren over mensen die meegesleurd worden door rivieren. Heel Malawi zit zonder stroom nu de waterkracht centrales gesloten zijn.

Mulanje Mission Hospital is niet bereikbaar over de weg, net als de gezondheidsposten die naar het ziekenhuis verwijzen. Er zijn in Malawi al 99 doden gevallen. De President heeft de noodtoestand uitgeroepen. De overstromingen komen tijdens de grootste uitbraak van cholera in de geschiedenis van Malawi.

We vragen u om uw gebed voor Malawi. Ook financiële hulp die geboden kan worden is zeer welkom.

Het is nog te vroeg om exact aan te geven welke schade waar aangericht is en een volledige inventarisatie volgt. Daar kunnen we echter niet op wachten.

Mulanje Mission Hospital heeft dringend behoefte aan fondsen voor noodhulp in de vorm van dekens, plastic zeilen, voedselhulp, bouwmaterialen om waterpunten te repareren, gewonden te behandelen en de gezondheidszorg draaiende te houden.

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 1.535 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
15%
19

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Wesley Bolks

€ 1.535 opgehaald