OK
×
Actievoerder
Anton Vegers

Noodfonds Stichting Veul Diech Good

Wij zijn actief in Zuid-Limburg al 12 jaar in totaal, waarvan 4 jaar als ANBI stichting. Stichting Veul Diech Good

Ook in deze crisis werken de vrijwilligers van de stichting hard om mensen te helpen die dat nodig hebben. 

Als stichting zijn we er trots op dat we binnen ruim 3 jaar met hard werken een kwart miljoen euro naar de doelgroep hebben mogen laten gaan,  in de vorm van allerlei diverse projecten. Een groot woord van dank is dan ook op zijn plaats aan onze veertig vrijwilligers, die altijd paraat staan!

Wij hebben een Noodfonds opgezet. Waarom? 

Onder onze (armoede) doelgroep komt het vaak voor, dat men net niet in staat is om die ene rekening te betalen van huur, gas, licht, water, de verzekering, de tandarts, de ziekenfonds, medicatie, langdurige voedselhulp enz. alles ter beoordeling van de stichting. Het moet dus duidelijk gaan om een noodsituatie.

Niet alleen dat, maar ook een dier in nood van onze doelgroep kunnen helpen vinden we erg belangrijk. Vaak is een dier het enigste maatje van onze doelgroep, die zich in een sociaal isolement bevindt.  Het maakt, dat men zich niet meer zo eenzaam voelt.

We hebben het in deze crisis allemaal ervaren, het sociale isolement. Bedenk hierbij dat voor iemand die in armoede moet leven, dat het sociale isolement altijd aanwezig is ! Want door geldgebrek heb je vaak geen sociale contacten en kun je nergens heen.

Verzekeringen voor een dier zijn er wel. Als je die dan al kunt betalen moet je toch altijd minimaal 20% zelf betalen. Indien het een noodzakelijke operatie is, kan dat al gauw meer dan 100 euro kosten. Als men niet verzekerd is (en dat is meestal het geval) dan staat men vaak voor een zeer ellendige keuze.

Uiteraard zal men moeten kunnen aantonen of men voor het Noodfonds in aanmerking komt, middels een inkomstenverklaring en een hulpaanvraag. 

Iedere euro is welkom en zal goed worden besteed uiteraard zullen wij daarvan op onze website melding maken, waar en met wat we geholpen hebben!

Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage en namens iedereen die hier later gebruik van mag gaan maken een welgemeend dank u wel!

 

 

 

 

 

 

 

F. bouvrie aan teamlid Anton Vegers

Het is een kleine donatie maar het komt van harte. Geweldig, eindelijk een stichting voor Zuid-Limburg die dit stukje ook aanpakt zelfs in deze rare tijden.. Ik hoop dat er nog veel donaties mogen volgen zodat jullie mensen kunnen helpen die een handje hulp (op wat voor gebied dan ook) kunnen gebruiken om weer snel op een normale verder te kunnen leven, zonder deze zorgenlast. mvg familie Bouvrie

€ 5

22-10-2020

Vranken Bewindvoering aan teamlid Anton Vegers

€ 250

20-10-2020

dakje met Geef-logo
€ 1.755 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
waarvan € 255 via Geef.nl
17%
2

donaties

39

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Anton Vegers
Anton Vegers

€ 255 opgehaald