OK
×

Naar de top van de Kilimanjaro tegen kanker!

Mijn naam is Renate, 33 jaar, en ik ben ongeneeslijk ziek. Samen met mijn vader ga ik de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen (5895m), de hoogste berg van Afrika. Ik wil met het aangaan van deze uitdaging geld ophalen voor het "Activiteitenfonds" van de Prinses Maxima Foundation. Om juist ook kinderen met kanker de kans te geven om actief bezig te blijven en gewoon kind te zijn.

Mijn moment is nu

Eind december 2018, 7 weken na de bevalling van mijn prachtige dochter Lieke, heb ik te horen gekregen dat ik uitgezaaide dikke darmkanker heb. Ik ben niet meer te genezen en zou met een behandeling die aanslaat nog zo'n 1-2 jaar te leven hebben. Mijn wereld stond op zijn kop...

Na bijna 8 maanden zeer zware chemokuren is er nu even een periode van rust. De kanker is stabiel en ik kan me een chemopauze veroorloven wat mijn lichaam de tijd geeft om aan te sterken. En aansterken doe ik! Ik voel me fitter dan ik me het afgelopen jaar heb gevoeld en ben waarschijnlijk fitter dan ik me ooit nog zal voelen. Aan alles voel ik dat nu het moment is om iets goeds uit deze hele situatie te halen!

Een kind met kanker is bovenal kind

Begin december 2019 beklim ik samen met mijn vader de Kilimanjaro om geld op te halen voor het "Activiteitenfonds" van de Prinses Máxima Foundation.

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is in juni 2018 geopend. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker, van 0 tot en met 18 jaar uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie: Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. 

Met het "Activiteitenfonds" wordt ervoor gezorgd dat ‘het dagelijkse leven’ en de ontwikkeling van de kinderen en het gezin zoveel mogelijk door gaan. Er worden diverse activiteiten aangeboden aan de kinderen voor alle leeftijden. Deze activiteiten worden zowel op een centrale plek in het Prinses Máxima Centrum als aan bed gegeven om er op die manier voor te zorgen dat alle kinderen naar behoefte gebruik kunnen maken van de activiteiten. De activiteiten zijn er op gericht om af te leiden, te leren, uit te dagen, maar ook gewoon om te spelen, zoals elk kind doet. Want een kind met kanker is bovenal nog steeds kind!

Kanker hebben, zware behandelingen ondergaan en weten dat je niet meer beter wordt is heel erg. Maar ik als jonge moeder moet er - net als iedere andere ouder - niet aan denken dat mijn kind dit zou overkomen. Helpen jullie alsjeblieft mee om de kwaliteit van leven voor deze jonge patiënten te verbeteren?

Ontzettend bedankt voor jullie donaties!

 

 

 

Renate van der Meer
03-01-2020 14:39

Beste donateurs,

Een laatste update van mijn kant. De eerste twee weken van december ben ik in Tanzania geweest om samen met mijn vader de Kilimanjaro te beklimmen. Helaas hebben we vanwege hoogteziekte en extreme weersomstandigheden onze beklimming op dag 4 op 3.850m hoogte moeten staken.

De teleurstelling was enorm, maar 4 weken later lukt het ook om trots te zijn op wat we hebben bereikt. Het meest trots ben ik op het feit dat we bijna €40.000 hebben opgehaald voor al die zieke kinderen die dat zo hard nodig hebben en verdienen. 

Ik wil jullie daar bij deze ontzettend voor bedanken. Mijn missie is toch geslaagd!!

Liefs, Renate

Renate van der Meer
30-11-2019 13:21

Beste donateurs,

Jullie zijn geweldig!! We zijn de magische €25.000 gepasseerd!! Iedereen ontzettend bedankt voor de jullie bijdrage en lieve berichten. Dit geeft me zoveel energie! We vertrekken morgen met vertrouwen richting Tanzania. 

Liefs,  Renate

Renate van der Meer
22-10-2019 14:55

Beste donateurs,

We zijn de €10.000 gepasseerd!! Nooit had ik voor mogelijk gehouden dat jullie zo massaal zouden doneren. Wat ontzettend mooi om te zien! 

Vanmiddag ben ik op bezoek geweest in het Prinses Maxima Centrum waar ik met eigen ogen heb kunnen zien hoe hard daar gewerkt wordt om alle kinderen de afleiding en het vermaak te bieden dat ze zo hard nodig hebben. Hier zijn doorlopend financiële middelen voor nodig dus iedere euro is meer dan welkom!

Om deze reden heb ik dan ook het streefbedrag voor mijn actie opgehoogd. Het is geweldig om te zien hoeveel geld er nu al bij elkaar is, maar iedere euro die we meer inzamelen is er weer één extra om kinderen met kanker een steuntje in de rug te geven!

Nogmaals heel erg bedankt en blijf deze actie vooral onder de aandacht brengen bij familie, vrienden, collega's, verenigingen, etc. Zo zijn we samen in actie vóór kinderen tégen kanker!

Liefs, Renate

dakje met Geef-logo
€ 39.785 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
159%
1082

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Renate van der Meer
Renate van der Meer

€ 39.785,20 opgehaald