OK
×

Na de crisis weer naar school in Indonesië.

Door de Covidcrisis zijn duizenden gezinnen in Indonesie zonder inkomen komen te zitten. Het geld en de spaarcentjes zijn op.  Door het uitdelen van onze voedselpakketten kunnen zij zich nog staande houden, maar het ontbreekt hen aan financiele ruimte om de kinderen weer naar school te laten gaan. Geld voor boeken, transport, schoolspullen en de verplichte uniformen en schoenen is er niet meer.

Gaarne zouden wij 25 kinderen extra in ons adoptieproject voor scholing willen opnemen zodat zij hun kans op een goede toekomst niet in rook zien opgaan. De kosten hiervoor zijn € 10,-- per maand, € 120,-- per jaar per kind. Elke bijdrage is welkom. Als  u 1 kind in zijn geheel wilt sponsoren, dan sturen wij u de gegevens van het kind en zijn familie. Via Child Support Indonesia en haar zusterorganisatie in Indonesie Yayasan Setara Kita, krijgen de kinderen begeleiding en computerles via de eigen bibliotheken van de stichting. De schoolkosten worden rechtstreeks aan de school betaald.

Child Support Indonesia logo 2

Child Support Indonesia

Stichting Child Support Indonesia verzorgt reeds ruim 35 jaar projecten in Indonesië.

Doelstelling:

het vergroten van de kansen op een betere toekomst voor kansarme kinderen in Indonesië.

Dit doen wij onder andere door middel van een financieel sponsorplan voor schoolkinderen, bescherming van de rechten van het kind en begeleiding van kinderen  in gevangenissen, opvang en begeleiding van slachtoffers van trafficking en sexueel misbruik, wederopbouwprogramma's na natuurrampen, het opzetten van huiswerkbegeleiding en bibliotheekfaciliteiten, het ondersteunen van twee ziekenhuizen, dialysecentrum en projecten voor blinde kinderen in Cisarus/Bandung en nog vele andere projecten. 

Op het eiland Batam zijn in 2019-2020 met hulp van AFAS 2 nieuwe bibliotheken in gebruik genomen. We kunnen nog extra fondsen gebruiken voor de aanschaf van speeltoestellen en voor de schoolkosten van kansarme kinderen in de wijk. Nu  maken wij ons sterk om de kinderen en hun families te helpen met voedselpakketten om ondervoeding te voorkomen. De langdurige lockdown heeft duizenden inwoners brodeloos gemaakt en financiering van scholing ernstig beperkt.

Door de lockdown zijn  duizenden families zonder inkomen, dit betent dat veel kinderen niet meer naar school kunnen gaan indien dit weer wordt toegestaan door de beperkingen. Wij zoeken met spoed extra adoptieouders die een kind zouden willen sponsoren voor de schoolkosten. voor 10euro per maand

Via het adoptieproject is het voor 10 euro per maand mogelijk een kind te sponsoren voor zijn of haar scholing. U krijgt uitgebreide info over het kind met foto en familieomstandigheden. De kinderen krijgen begeleiding van onze maatschappelijk werkers huiswerkbegeleiding in  de bibliotheken, waar zij tevens computerlessen kunnen krijgen.

Sinds 2016 is Child Support Indonesia gestart met een project om kindhuwelijken te voorkomen. Ook zet CSI zich in om de medische zorg te verbeteren en beter toegankelijk te maken voor met name de armere bevolking van Indonesië. CSI ondersteunt diverse ziekenhuizen, dialysecentra en een bloedbank bij het voorzien van medische apparatuur en het vergroten van de medische en technische expertise. In 2019 zijn weer 100 dialysemachines geschonken en tijdens de Covid pandemie zijn twee containers met medische apparatuur en bedden verzonden.

Bij alle projecten staan de rechten van het kind centraal om de kinderen een kans op een betere toekomst te bieden. 

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 500 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
waarvan € 0 via Geef.nl
16%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×